Kristian Jensen håber på finanslovsaftale om to uger

Det bliver ikke let, men finansloven for 2018 vil falde på plads i november, fortæller finansministeren.

Finansministeren håber på at afslutte forhandlingerne med Dansk Folkeparti om finansloven for 2018 og udarbejde finansloven den 11., 12. eller 13. november. Scanpix/Mads Claus Rasmussen/arkiv Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Det vil kræve smidighed at få forhandlet finansloven på plads, mener finansminister Kristian Jensen (V). Men han håber at kunne lægge en færdig aftale på bordet i midten af november.

»Nu går vi væk fra at snakke om temaer til at starte finansloven op til at kigge på den i sin helhed.«

»Vores næste møde bliver på fredag. Der starter vi så at sige med drøftelserne om finansloven i sin helhed,« siger finansministeren efter tirsdagens forhandlinger med Dansk Folkeparti.

Kristian Jensen forventer, at forhandlingerne på en række områder vil være afsluttet i denne uge, så den kommende uge vil handle om at få snøret aftaler helt på plads.

»De decentrale forhandlinger som sådan har resten af denne uge til at blive færdige. Sådan at vi kan samle op og lave en egentlig finanslovsaftale allerede fra fredag,« siger han.

Finansministeren håber på at afslutte forhandlingerne med Dansk Folkeparti om finansloven for 2018 og udarbejde finansloven den 11., 12. eller 13. november.

Men Kristian Jensen er ikke i tvivl om, at det vil kræve parathed til at mødes og villighed til at bøje sig for hinanden, hvis der skal ligge en færdig aftale i midten af november.

Blandt de delaftaler, som ministeren håber på at have på plads i denne uge, nævner han særligt to.

»Jeg vil selvfølgelig gerne have hele satspuljeaftalen på plads, fordi det er en væsentlig del af, hvordan vi løfter den sociale indsats i Danmark.«

»Jeg vil også meget gerne have en aftale om kriminalforsorgen forhandlet på plads,« siger han.

Forhandlinger om fordelingen af forskningsreserven på en milliard kroner faldt på plads tirsdag aften.

/ritzau/