Kristian Jensen er taget en smule til nåde i Venstre

Den tidligere næstformand har igen fået udvalgsposter for Venstre i Folketinget efter degradering i januar.

»Jeg har talt med Jakob Ellemann-Jensen, og vi er blevet enige om, at jeg skal have lov til at lave noget mere,« sagde Kristian Jensen til Herning Folkeblad. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Kristian Jensen får igen udvalgsposter for Venstre i Folketinget.

Det skriver Herning Folkeblad.

Venstres tidligere næstformand kom i januar i unåde i partitoppen og blev frataget ordførerskab og udvalgsposter.

Det var konsekvensen af, at Kristian Jensen i et interview med Jyllands-Posten luftede sine tanker om en stor reformpakke uden at have diskuteret det med sit parti.

Men nu er han tilbage i Landdistriktsudvalget og Udenrigsudvalget samt efter påske også i Børne- og Undervisningsudvalget.

»Jeg har talt med Jakob Ellemann-Jensen, og vi er blevet enige om, at jeg skal have lov til at lave noget mere,« siger Kristian Jensen til avisen med henvisning til Venstre-formanden.

Allerede i forbindelse med degraderingen i januar luftede Ellemann-Jensen, at Kristian Jensen på et tidspunkt godt kunne blive taget til nåde igen.

Men degraderingen var helt på sin plads.

»I Venstre har vi lige som i alle andre folketingsgrupper nogle interne spilleregler,« sagde Ellemann-Jensen.

»De regler betyder blandt andet, at man ikke melder ud på nye politikområder, uden at vi har diskuteret det og talt om det i Venstres folketingsgruppe, og uden at det foregår bare nogenlunde koordineret.«

»De regler har Kristian Jensen overtrådt noget så eftertrykkeligt her i weekenden. Derfor har jeg besluttet, at han nu ikke har nogen ordførerskaber, og at han ikke er med i nogen udvalg.«

»Vi har højt til loftet i Venstre, men der er et loft. Og når man brager hovedet igennem det, så har det også nogle konsekvenser,« sagde Ellemann-Jensen dengang.

Kristian Jensen var fra 2009 til 2019 næstformand i Venstre. Han har desuden været finansminister, udenrigsminister og skatteminister.

Et internt opgør efter sidste års folketingsvalg med den daværende Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen førte til, at begge gik af som henholdsvis formand og næstformand.

Efterfølgende fik Kristian Jensen nogle udvalgsposter. Og han blev udpeget som arktisordfører, inden han kom i problemer hos partitoppen og fik frataget det hele.

Nu er han altså tilbage med nogle udvalgsposter. Men fortsat uden ordførerskaber.

Umiddelbart er der ikke udsigt til ordførerskaber lige med det samme.

»Vi har talt om, at vi har dygtige ordførere i øjeblikket. Jeg har ikke haft nogle krav eller et ønske om, at jeg skal være ordfører igen,« siger Kristian Jensen til Ritzau.

/ritzau/