Kristian Jensen efter terror: Vi skal ikke bøje os for dem, der ønsker »et formørket kalifat«

Den danske udenrigsminister slår fast, at Danmark skal stå sammen om at forsvare de danske værdier, efter flere terrorangreb har ramt Paris.

Foto: PHILIPPE WOJAZER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Terrorisme kan ikke knække et demokrati, der står sammen.

Sådan lyder reaktionen fra den danske udenrigsminister, Kristian Jensen (V), efter Paris fredag aften og natten til lørdag er blevet ramt af blodige terrorangreb seks forskellige steder i den franske hovedstad.

Mindst 120 personer meldes dræbt ifølge flere internationale medier, og over 200 personer er såret, heraf 80 alvorligt.

»Vi skal stå sammen om at forsvare vores værdier. Ikke bøje os for dem, der mener, vi skal leve i et formørket kalifat. Vi skal sikre, at vi kan leve vores liv på den måde, vi vil i Danmark,« siger udenrigsministeren til TV 2 News lørdag morgen.

Kristian Jensen fortæller, at et af de vigtigste fokusområder efter angrebet har været at undersøge, om der er danske ofre blandt de omkomne i Paris, hvilket intet dog tyder på.

Det er mindre end et år siden, at Frankrig blev ramt af et voldsomt terrorattentat, da terrorrister angreb det franske satiremagasin Charlie Hebdo. Frankrig har en fremtrædende rolle i kampen mod Islamisk Stat i Syrien, men det får ikke den danske udenrigsminister til at overveje at ændre kurs for den danske udenrigspolitik.

»Hvis vi ryster på hånden, har terroristerne allerede vundet. Hvis vi ændrer vores måde at leve på med ytringsfrihed, religionsfrihed og lighed mellem kønnene, har de allerede vundet,« siger Kristian Jensen til TV-kanalen.

Samtidig erkender han, at Danmark allerede er et mål for terrorister.

»Danmark er desværre allerede et mål. Vi er et mål, og vi har været udsat for terrorhandlinger. Bare fordi vi har ytringsfrihed og religionsfrihed, har Danmark været udsat for terrorangreb. Men derfor skal vi ikke vige tilbage,« lyder det fra udenrigsministeren.