Kristian Jensen: »Der er ingen ændringer i Venstres formandskab«

En hektisk uge i Venstre endte søndag aften med, at nestor i partiet Claus Hjort Frederiksen i et Facebook-opslag annullerede det delte formandskab i partiet. Men det afviser næstformand Kristian Jensen.

Arkivfoto: Kristian Jensen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Der er ingen ændring i formandskabet i Venstre.

Det oplyser næstformand i Venstre, Kristian Jensen, til TV2 News.

»Det er sådan, at en aftale, der er indgået mellem to personer selvfølgelig ikke kan ændres af en tredje. Og der er ikke nogen ændring i formandsskabet i Venstre,« siger han.

Kristian Jensen har mildest talt haft en hård uge, der søndag endte med, at nestor i partiet Claus Hjort Frederiksen i et Facebook-opslag annullerede det delte formandskab.

Det skete efter, at Claus Hjort Frederiksen fredag havde opfordret Kristian Jensen til at gå af som næstformand. Formandskabet var til debat, da det på partiets sommergruppemøde fredag blev klart, at Claus Hjort Frederiksen havde rejst sig under mødet og holdt en tale, hvor han altså opfordrede næstformanden til at trække sig.

Opfordringen fra Claus Hjort Frederiksen kom efter, at Kristian Jensen i et interview i Berlingske modsagde Lars Løkke Rasmussens udmelding fra valgkampen om at arbejde for en SV-regering.

Næstformandens udmelding er siden blevet kaldt »illoyal«.

Det delte formandskab

Det delte formandskab kom i stand i en kælder i Odense Kongrescenter i 2014, hvor Lars Løkke Rasmussen var i krise, og Kristian Jensen udfordrede hans formandskab. Men efter et møde offentliggjorde de i fællesskab, at de delte formandskabet mellem de to og skabte på den måde ro for en stund.

Men fredag blussede det atter op, og det endte med, at Kristian Jensen på et pressemøde måtte beklage sin udmelding:

»Der er rigtig mange i folketingsgruppen, der mener, at min analyse i Berlingske burde være givet til gruppen og ikke andre steder. Og det tager jeg til efterretning,« lød det.

Det tilfredsstillede imidlertid ikke Claus Hjort Frederiksen, der søndag skrev sit Facebook-opslag.

Mandag formiddag afkræfter næstformanden så Claus Hjort Frederiksens udmelding.