Kristendemokraterne vil have Riskær som kandidat

Den omdiskuterede erhvervsmand Klaus Riskær Pedersen er blevet inviteret til at stille op til Folketinget for Kristendemokraterne. Hovedpersonen selv har endnu ikke taget endelig stilling.

Arkivfoto. Den omdiskuterede erhvervsmand Klaus Riskær Pedersen er blevet inviteret til at stille op til Folketinget for Kristendemokraterne. Hovedpersonen selv har endnu ikke taget endelig stilling. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er vist ingen hemmelighed, at Klaus Riskær Pedersen gerne vil i Folketinget. Således har den bedrageridømte erhvervsmand allerede tilbudt sit kandidatur til Alternativet og Konservative, begge steder fik han dog en kurv.

Men nu har et andet parti i stedet meldt sig på banen. Kristendemokraterne har torsdag aften tilbudt Klaus Riskær Pedersen til at blive partiets folketingskandidat i Københavns Storkreds. Det skriver en anden af partiets kandidater, Henrik Howardsen (KD), på sin Facebook-profil.

»Jeg kan nu på vegne af Kristendemokraternes bestyrelse i Københavns storkreds meddele, at vi har besluttet os for at invitere Klaus Riskær Pedersen til at blive vores folketingskandidat. Bestyrelsen og jeg har haft en god samtale med Klaus om hans politiske holdninger,« skriver Henrik Howardsen.

Han oplyser videre, at »80 procent« af den samlede bestyrelsen står bag invitationen, og at man nu afventer et svar fra erhvervsmanden.

Klaus Riskær Pedersen bekræfter invitationen på sin egen Facebook-profil.

»Er blevet tilbudt opstilling til Folketinget af Kristendemokraterne i København. Det tyder på en travl weekend. Jeg skal have et svar klar mandag,« skriver han.

Klaus Riskær har af flere omgange været fængslet for bedrageri, men den blakkede fortid bekymrer ikke hos Kristendemokraterne.

»Klaus er også kendt i offentligheden for forskellige op- og nedture igennem et meget aktivt liv. Han har et afklaret forhold til sin fortid, men er enige med os om, at den ikke bør forhindre ham i at rejse panden, rette ryggen og være med til at bidrage med en politisk indsats til gavn for det danske samfund. Vi vil gerne give ham chancen,« skriver Henrik Howardsen.

Det er dog usandsynligt, at kandidaturet veksles til et ophold i Folketinget. Kristendemokraterne står i de seneste målinger til 0,4 procent af stemmerne. Langt fra de godt to procent, der udgør spærregrænsen.