Kristendemokraterne vil forbyde kunstig befrugtning af homoseksuelle og singler

Lesbiske par og enlige mødre skal ikke have lov til at blive kunstigt befrugtet. Sådan lyder det fra Kristendemokraterne, der modsætter sig en otte år gammel lov.

Kristendemokraternes formand Stig Grenov. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Læssøe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skal være forbudt at blive kunstigt befrugtet, hvis man som lesbisk par vil have børn. Det samme gælder enlige mødre. Det mener Kristendemokraterne, der ser store udfordringer for de børn, der vokser op med en enlig mor eller et lesbisk par.

»Det er et skråplan, at vi tror, vi selv kan designe den måde, naturen er indrettet på. Det er altså naturligt at man ikke kan få børn, hvis man er alene eller to mennesker af samme køn. Det skal vi rette ind efter, så det ikke går ud over børnene. Det er et ansvar, vi må tage for børnenes skyld,« siger Stig Grenov, Kristendemokraternes landsformand.

Forslaget kommer otte år efter, at loven om kunstig befrugtning blev ændret til også at give tilladelse til enlige mødre og lesbiske par, der måtte ønske at blive forældre.

I dag kræver det blot en godkendelse fra en læge, hvis man vil gøre nytte af kunstig befrugtning.

Hovmodigt at ændre naturen

I 2007 var det Lars Løkke Rasmussen (V), der fremlagde forslaget om at ændre reglerne ved kunstig befrugtning. Det vakte stor debat internt i partiet, men endte med at blive godkendt. Kristendemokraterne mener dog ikke, at det er etisk korrekt.

»Vi har en lovgivning, der tager mere højde for de voksnes ønsker end barnets tarv. Vi tror, at et par årtier med modernisme kan gøre, at vi selv kan få lov at bestemme. Det faktisk en form for hovmod, at vi selv tror vi, kan bestemme hvordan naturen arter sig,« mener Stig Grenov.

»Problemet er at man ikke har mulighed for at danne sin kønsidentitet, når man for eksempel har to mødre. Vi spiller hasard med børnenes opvækst. Det er naturligt, at man har en far eller mor, når man er barn.«