Kristendemokraterne har fået ny formand

Lørdag blev Stig Grenov valgt som ny formand for Kristendemokraterne. Fokusering på spørgsmål som abort og retten til at være menneske er vejen til succes, mener han.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Stig Grenov blev lørdag valgt som ny landsformand for Kristendemokraterne efter Per Ørum Jørgensen, der i september smækkede med døren og siden dannede sit eget parti.

Stig Grenov mener, at klar tale og en fokusering på etiske spørgsmål er vejen frem:

- Vi kommer i Folketinget ved næste valg, fordi de temaer, vi mener er vigtige, i højere og højere grad kommer til at præge mediebilledet i det daglige, siger den 51-årige skolelærer til Berlingske Nyhedsbureau.

- Det drejer sig om familien og etiske spørgsmål som abortturisme og skilsmisse. Det drejer sig om mennesker, der ikke kan få det til at hænge sammen, fordi de altid skal arbejde for at sikre vækst. Som det er i dag, har vi simpelthen ikke tid til at være mennesker længere, siger han.

Liberaliseringen af lukkeloven gør det endnu mere svært, mener Stig Grenov:

- Den enlige mor skal finde et sted at placere børnene, fordi hun skal stå til rådighed for arbejdsmarkedet. Ophævelsen af lukkeloven fjerner omsætning fra de små virksomheder, og den kommer til at lægge mange områder øde, siger han.

Abortspørgsmålet skal også på dagsordenen:

- Vi er 100 procent modstander af fri abort, fordi fri betyder gratis - og det, der er gratis, har ingen værdi. Lad os få en obligatorisk rådgivning af den abortsøgende, siger Stig Grenov og argumenterer for, at abort i ekstraordinære situationer kan være en løsning.

Kristendemokraterne mener, at Danmarks kommende statsminister skal være blå.

- Vi peger på en borgerlig statsminister, men vi er ikke noget halevedhæng, siger Stig Grenov. Han understreger, at partiet på det økonomiske område og værdipolitisk har mere til fælles med de borgerlige end med den nuværende regering. Alligevel er der ikke lutter ros til den gamle regering:

- Det er netop de borgerlige, der har været med til at sørge for, at vi alle nu skal rende rundt 24 timer i døgnet for at handle og arbejde, siger Stig Grenov, der er gift, far til tre børn og bosiddende i Hørsholm.