Krause: Notat stammer fra B.T.

Opdateret: Politisk kommentator vurderer, at B.T. har udarbejdet det notat, som skatteministeriets departementschef havde med til SKAT København vedrørende Thornings skattesag.

Skatteministeriets departementschef, Peter Loft, der er under skarp beskydning i Thornings skattesag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Henriksen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et af de omdiskuterede notater i sagen om statsminister Helle Thornings skatteforhold er muligvis kommet frem.

I aftes i Deadline på DR2 stod kommentator og tidligere chef i den Konservative Pressetjeneste Niels Krause Kjær frem med et notat, som ifølge ham er netop det notat, som departementschef i Skatteministeriet Peter Loft medbagte til møder med SKAT København.

Notatet er en af de rygende pistoler i sagen, og det er afgørende, fordi direktør i SKAT København, Erling Andersen, har sagt, at der var tale om et juridisk dokument, som konkluderede, at Helle Thornings mand Stephen Kinnock var skattepligtig i Danmark, og dermed skulle notatet være det konkrete bevis på, at skatteministeriet forsøgte at påvirke SKAT Københavns afgørelse.

Ifølge Troels Lund Poulsen og departementchefen i Skatteministeriet Peter Loft indeholdt notatet kun presseklip, så ministeren kunne klædes på til at svare på offentlighedens spørgsmål.

Ifølge Niels Krause Kjær er notatet oprindeligt udarbejdet på B.T., men det er ikke endeligt klarlagt, om det er præcis dét notat, Peter Loft har haft med til SKAT København.'

B.T.s chefredaktør Olav Skaaning Andersen, siger, at det notat B.T. udarbejdede, har ligget tilgængeligt på nettet i over et år.

- Jeg aner ikke, om det er B.T.s notat, der omtales i redegørelserne. Men jeg ved, at vi har udarbejdet et notat, der har ligget offentligt til skue på nettet mere end et år. Det er tale om et afbalanceret notat, der forsøger at vurdere de oplysninger, vi havde om Kinnocks skatteforhold. Det meste af det, der står i notatet, er en mere formel sammenskrivning af, hvad vi tidligere har bragt i dagbladet B.T. Vi udarbejdede det for at skabe overblik, og til brug for indstillinger i forbindelse med de to journalistpriser, FUJ og Cavling i 2010.

Notatet er på ingen måde hemmelig, og har i den forbindelse været fuldt tilgængelig på journalisternes fagblads hjemmeside, Journalisten.dk, siger Olav Skaaning Andersen, der ikke vil af- eller bekræfte, om Skatteministeriet har fået dokumentet direkte tilsendt.

- Vi har sendt det til rigtig mange mennesker, men jeg vil ikke ind på, hvem vi har sendt det til, siger Olav Skaaning til TV2 News.

Web-tv: Skatteminister: Hver en sten skal vendes