Krarup undskylder at have kaldt fransk præsident en »bøssedreng« - men fastholder, at homoseksuelle er handicappede

Tidligere folketingsmedlem og sognepræst Søren Krarup (DF) betegner det som en »dum fejl«, at han i et debatprogram i går kaldte Frankrigs kommende præsident en »bøssedreng«. Hans holdning til homoseksuelle generelt er dog uændret.

Det var »en dum fejl«, at tidl. folketingsmedlem Søren Krarup (DF) i går kaldte den kommende franske præsident for en »lille bøssedreng«, fortæller han. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

»En smart lille fyr«.

Tidligere sognepræst og folketingsmedlem for Dansk Folkeparti, Søren Krarup, skulle have brugt udtrykket »en smart lille fyr« om Frankrigs kommende præsident, Emmanuel Macron, da han i går deltog i tv-programmet Debatten på DR2.

I stedet fik han sagt, at han aldrig ville stemme på »den der lille pæne bøssedreng« - og det beklager han nu dagen derpå.

»Jeg kom til at bruge det andet udtryk, og det er simpelthen en fejl, som jeg også undskyldte med det samme i programmet,« siger Søren Krarup.

Berlingske har ringet til ham for at få uddybet kommentaren, og det er en meget kortfattet Søren Krarup, som hurtigt beklager den udtalelse, der i går affødte flere politiske reaktioner på de sociale medier.

Venstres Jakob Engel-Schmidt kaldte på Twitter udtalelsen for »uforskammet og uanstændig«, mens Socialdemokratiets Jesper Petersen skrev, at »homofobi og respektløshed er udansk«.

Selv kalder Søren Krarup det nu »en dum fejl«, som kan ske i den slags debatprogrammer.

»Når man sådan under pres lige hurtigt skal formulere sig, så kan man somme tider komme til at tage det forkerte ord. Det er, hvad der sker,« siger han.

Tilbage i 2007 kaldte du også homoseksuelle for handicappede. Hvordan kan man være sikker på, at det ikke er din generelle holdning, der skinner igennem, når du siger sådan i Debatten?

»Jamen jeg synes i høj grad, at homoseksuelle er handicappede. Men det var ikke det, der lå i det, jeg sagde i går. Jeg mener som sagt, at Macron er en smart lille fyr. Og det var min mening med udtrykket i går,« forklarer Søren Krarup.

Ikke bøssedreng - men skoledreng

Allerede kort efter sin udtalelse i Debatten i går, beklagede det tidligere DF-folketingsmedlem i programmet, at han var kommet til at sige »bøssedreng« og forklarede, at han i stedet skulle have sagt »skoledreng«.

Det er for Søren Krarup det samme som »en smart lille fyr«, uddyber han nu.

Hvorfor er det et bedre billede at sætte på Emmanuel Macron, at han er »en skoledreng« og »en smart lille fyr«?

»Fordi det er det, der portrætterer ham. Jeg har ligesom du haft lejlighed til at se og høre ham nogle gange. Og han er en lille smart fyr, der har forstået at slå på de sange, han bliver valgt på. Sådan er det.«

Men du mener altså fortsat, at homoseksuelle er handicappede. Eller hvad?

»De kan jo ikke få børn i hvert fald. Eller det kan de måske nok, men det er ikke det, de er interesseret i. I den forstand må man sige, at de er handicappede. Men det gider jeg ikke gå ind i igen nu,« siger Søren Krarup, som efterfølgende ikke ønsker at uddybe mere.

»Sig til din redaktør, at den slags pjat gider jeg ikke bruge mere tid på. Det var en misforståelse i går. Jeg har rettet den, og længere er den faktisk ikke,« siger han og afslutter interviewet.