Krarup: Udlændingeaftalen virker ikke

VKOs udlændingeaftale lukker ikke EU-hullet for øget indvandring, lyder kritikken fra Dansk Folkepartis Søren Krarup.

Både Søren Krarup (th.) og Jesper Langballe mener, at EU har lagt dansk udlændingepolitik i ruiner. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

Regeringen og Dansk Folkepartis værn mod EUs underminering af dansk udlændingepolitik holder ikke. Sandheden er nemlig, at EU-hullet er præcis lige så stort, som før VKO i september strammede udlændingepolitikken. Det mener en af den stramme udlændingepolitiks fædre, Dansk Folkepartis Søren Krarup. »Den udlændingelov, vi var nogle stykker, som var med til at lave i 2002, er skudt i stumper og stykker af EU. Det er sandheden,« siger Søren Krarup.

VKOs udlændingeaftale havde til formål at imødegå »de uheldige konsekvenser af Metock-dommen og den øgede risiko for ulovlig indvandring«. Nu var der igen styr på udlændingepolitikken, var budskabet: »Vi fastholder stramningsgraden,« lød det fra DF-gruppeformand Kristian Thulesen Dahl.

Søren Krarup understreger, at han er glad for udlændingeaftalen. Men han fastslår, at aftalen på ingen måde lukker hullet på grund af, at Metock-dommen gennemhuller udlændingepolitikken.

Din partiledelse sagde jo i forbindelse med udlændingeaftalen, at nu var stramhedsgraden den samme som før Metock-dommen?

»Vi har fået strammet på en række områder, men ikke på det afgørende område, Metock-dommen, som gennemhuller vores udlændingelov. Man kan godt stoppe en klud i et hul i den synkende skude, men »Titanic« synker stadigvæk,« siger Krarup.

Vil det være godt, at DF-ledelsen også erkender, at udlændingeloven ligger i ruiner, så folk får øjnene op for det?

»Jeg vil ikke bestemme, hvad ledelsen skal sige, men Metock-hullet er der stadigvæk,« siger Søren Krarup.

DF-næstformand Peter Skaarup siger, at han er enig med Søren Krarup i, at EU går alt for langt i sin indblanding i dansk udlændingepolitik, men han fastlår samtidig, at han har stor tiltro til, at udlændingeaftalen nok skal virke, så det ikke bliver muligt at omgå 24-årsregel og tilknytningskrav.

»Faktisk er vores udlændingepolitik strammere nu end før Metock-dommen, fordi det er blevet sværere at få dansk statsborgerskab, og fordi vi også har indført en meget effektiv kontrol med mulighederne for at opnå familiesammenføring via EU-reglerne,« siger Skaarup.

Ud af EU
Søren Krarup mener, at der er både fordele og ulemper ved, at der det seneste halve år er kommet meget fokus på EUs magt over dansk udlændingepolitik.

»Det er godt, fordi det har bidraget til at trække sandheden frem. Men det er samtidig skidt, fordi det nu står klart, at Danmark ikke længere er en selvstændig nation,« fastslår Krarup.

Også DFs medlem af integrationsudvalget, Jesper Langballe er bekymret. Han er stærkt foruroliget over, at antallet af ansøgninger om familiesammenføring er steget med hele 27 pct. i tredje kvartal i forhold til sidste år.

»Jeg må desværre sige, at erfaringen har vist, at antallet af familiesammenføringsansøgninger er steget foruroligende. Tallet stiger måned for måned,« siger Langballe, mens Krarup ser skrækscenariet for sig: »Metock-dommen vil føre til, at der kommer flere udlændinge til Danmark. Man kan kun bede til Vorherre om, at det ikke går helt galt. Min frygt er, at den katastrofale indvandring, som der var under Nyrup, bliver gentaget.«

Samtidig slår Krarup fast, at der kun er én mulig løsning: Danmark skal melde sig helt ud af EU. Hidtil har DF-toppen ikke ønsket, at Danmark skal droppe EU-medlemskabet.