Krarup langer ud efter Kjærsgaard og overvejer DF-fremtid

Marie Krarup har endnu ikke gjort op, om hun forlader Dansk Folkeparti efter formandsvalget.

Marie Krarup har endnu ikke gjort op, om hun bliver i Dansk Folkeparti. Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Folketingsmedlem Marie Krarup (DF) overvejede allerede under formandsvalgkampen i Dansk Folkeparti sin fremtid i partiet, og det gør hun også efter søndagens ekstraordinære årsmøde, hvor Morten Messerschmidt blev valgt som ny formand.

Det står klart tirsdag i forbindelse med et gruppemøde i DF.

Netop Messerschmidt ønskede Krarup ikke som formand. Krarup er heller ikke imponeret over partistifter Pia Kjærsgaard, der støttede Messerschmidt i formandsopgøret.

»Jeg vil måske gå selv. Det ved jeg ikke. Men det er klart, at vi kan ikke tolerere, at Pia Kjærsgaard taler grimt om os i pressen,« siger Krarup på vej ind til gruppemødet.

Krarup har allerede meldt ud, at hun ikke genopstiller ved næste folketingsvalg.

Hun har også luftet tanken om at skifte over til et nyt parti, som eks-folketingsmedlem Inger Støjberg eventuelt vil danne. Men Støjberg har intet meldt ud om det endnu.

»Jeg vil meget nødig melde mig ud, for jeg er enig med partiets politik. Men det er klart, at der er nogle arbejdsforhold, der også skal være i orden,« siger Krarup.

»Og jeg kan ikke leve med, at en tidligere formand, altså Pia Kjærsgaard, sidder i den danske verdenspresse og taler grimt om mig og andre.«

»Hun er en meget stor del af problemet. Men hun er kun en del af det,« siger Krarup.

Hun langede selv ud efter Messerschmidt op til formandsvalget, hvor også Kjærsgaard var efter Krarup og de andre DF-folketingsmedlemmer Liselott Blixt og Bent Bøgsted, som åbnede for at forlade DF, hvis Messerschmidt blev formand.

Men Krarups problem med Kjærsgaard er, at partistifteren ifølge Krarup fortsatte med at kritisere hende og andre DF-tvivlere mandag, altså efter formandsvalget. Og det er ikke i orden, mener Krarup, som altså benyttede tirsdagen på at svare igen med kritik af Kjærsgaard.

Der sidder 16 folketingsmedlemmer i DFs folketingsgruppe. Seks, inklusive Messerschmidt selv, pegede på Messerschmidt som formand. Seks andre pegede på en af de to andre formandskandidater – Martin Henriksen eller Merete Dea Larsen.

De fire sidste – eksformand Kristian Thulesen Dahl, Peter Skaarup, Søren Espersen og Jens Henrik Thulesen Dahl – fortalte ikke offentligt, hvem de ønskede som formand.

/ritzau/