Krag vil undersøge allergi-behandling

Sundhedsminister Astrid Krag er klar til at se nærmere på behandlingstilbuddene allergikere.

Astrid Krag Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Antallet af danskere med allergi og astma vokser voldsomt, men ifølge patientforeningen Astma-Allergi Danmark bliver området overset i sundhedsvæsenet, hvor der kun er blevet uddannet tre læger med speciale i allergi siden 2004.

Flere af Folketingets sundhedsordførere kræver derfor, at sundhedsminister Astrid Krag (SF) kulegraver allergi-behandlingen, og den opfordring er ministeren klar til at følge.

- Det er sådan, at rigtig mange af allergikerne i dag bliver behandlet af deres praktiserende læge. Men hvis der er behov for at blive behandlet af specialiserede læger på sygehusene, skal der naturligvis også være mulighed for det. Og derfor er jeg parat til at se på, hvordan vi kan sikre, at der er de rette behandlingstilbud til allergikere, siger Astrid Krag i en skriftlig kommentar til Berlingske Nyhedsbureau.

Hun understreger, at forebyggelse også spiller en væsentlig rolle i kampen mod allergi.

- På forebyggelsesområdet har Sundhedsministeriet blandt andet sammen med Miljøministeriet sat fokus på mærkningsordninger, der skal klæde danskerne bedre på i forhold til at vælge produkter uden allergifremkaldende stoffer, siger sundhedsministeren.

- Og sidste år præsenterede Sundhedsstyrelsen en række forebyggelsespakker om blandt andet rygning og indeklima. Det er begge områder, som er relevante i forbindelse med astma og allergier, påpeger hun.