Kræftpatienter får for 1,1 milliarder kroner kortere ventetid

Regeringen og Danske Regioner er blevet enige om at øge sygehusenes kapacitet til kræftpatienter, så flere kan blive undersøgt og behandlet hurtigere.

Danske Regioners formand, Bent Hansen, på regionshospitalet i Viborg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kræftpatienter kan se frem til hurtigere undersøgelse og behandling. Regeringen og Danske Regioner har indgået en aftale, som skal gøre sygehusene i stand til at hjælpe flere kræftpatienter hurtigere.

På Finansloven 2015 har regeringen øremærket 1,1 milliard kroner til et løft af kræftindsatsen over de næste fire år, skriver Danske Regioner i en pressemeddelelse.

Pengene skal bruges til blandt andet flere scanninger, undersøgelser og udvidet åbningstid på sygehusene, som i 2015 og 2016 skal øge kapaciteten til kræftudredninger med ti procent og med yderligere ti procent i 2017.

»Jo før vi kan opdage, om patienter er syge, jo hurtigere kan vi komme i gang med den rette behandling. Og det kan altså redde menneskeliv. Derfor er jeg glad for, at vi har indgået den her aftale med Danske Regioner, så sygehusene får styrket deres kapacitet, så flere kræftpatienter bliver udredt de kommende år,« fortæller sundhedsminister Nick Hækkerup (S) i pressemeddelelsen.

Ministerens håndslag med Danske Regioners formand, Bent Hansen (S), er et skridt mod målet frem mod 2025, som går ud på, at tre ud af fire kræftpatienter skal være i live fem år efter, de har fået stillet en kræftdiagnose.

Regeringen og regionerne har med aftalen gjort det muligt for de praktiserende læger at henvise deres patienter direkte til undersøgelse på sygehusene uden unødig ventetid. Samarbejdet glæder regionernes formand.

»Med den nye aftale kan vi sætte skub i samarbejdet med almen praksis - sygehusene står klar med rådgivning til lægerne, og de får bedre mulighed for at henvise patienterne direkte til undersøgelse på sygehuset. Derudover får vi mulighed for at udvide kapaciteten på kræftområdet, så det matcher de flere og flere patienter. Alt i alt en rigtig god aftale for danske kræftpatienter,« lyder det fra Bent Hansen.