Kopenhagen Fur: Venstre-bidraget er lovligt

Kopenhagen Fur mener ikke, at man har gjort noget galt ved at sponsorere tøj til Lars Løkke Rasmussen for 70.000 kroner.

Lars Løkke har fået endnu en skidt sag på halsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Venstres formand Lars Løkke Rasmussen (V) har fået endnu en skidt sag på halsen.

Det kriseramte parti modtog i 2012 et sponsorat på omkring 70.000 kroner fra minkavlernes selskab Kopenhagen Fur, men bidraget fremgår ikke af Venstres partiregnskab, erkender partisekretær Claus Richter i et brev til Indenrigsministeriet. Det skriver Ekstra Bladet.

Alle donorer, som giver mere end 20.000 kroner, skal ellers ifølge partistøttelovgivningen stå opført i regnskabet.

Ifølge Ekstra Bladet har en sponsor fra landbruget dækket en meget stor del af Venstre-formanden Lars Løkke Rasmussens meget omtalte tøjregning med tilbagevirkende kraft i netop 2012.

Kopenhagen Furs pressechef, Sander Jacobsen, bekræfter overfor bt.dk, at selskabet har bidraget med de omkring 70.000 kroner til Venstre, men han afviser at pengene blev øremærket til betaling af Lars Løkkes tøj.

»Det var et ordinært valgbidrag. Vi haft en praksis om at støtte partier eller enkeltkandidater, så der har vist været en aktiv interesse på den ene eller den anden måde, i flere år,« siger Sander Jacobsen til bt.dk.

Så pengene er ikke blevet givet specifikt til indkøb af tøj til Lars Løkke Rasmussen?

»Nej. Vi blander os ikke i, hvad midlerne bliver brugt til. Vi stiller ikke nogen krav. Og vi får ikke nogen oplysninger tilbage. Det, synes jeg, også er det etisk mest rigtige, når man giver politiske bidrag.«

Hvordan har du det med, at bidraget ikke fremgår af Venstres partiregnskab?

»Det må du spørge Venstre om. Vi giver efter reglerne. Så må modtagerne sørge for, at de også bliver modtaget efter reglerne.«