Kontroversiel Vollsmose-video gav bonus

DFeren Alex Ahrendtsen var manden bag videoen, hvor en indvandrer røvede en ældre dame i Vollsmose. Fynboen fik et godt valg sammen med Kristian Thulesen Dahls storebror.

Alex Ahrendtsens valgvideo beskyldes for at være både racistisk og smagløs. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den var et af de mest debatterede emner i valgkampens første uge. Dansk Folkeparti-kandidaten Alex Ahrendtsens opsigtsvækkende valgvideo »En dag i ghettoen« fra Odense-bydelen Vollsmose.

I videoen (se den nederst) talte Ahrendtsen dunder mod kriminelle indvandrere, mens en ældre dame blev røvet i baggrunden og sten blev kastet mod politikeren. For flere var det langt over grænsen, men DF-ledelsen fastholdt, at videoen var helt i orden.

Fakta: Her er det nye folketing - Opdateres

Og nu - hvor alle stemmerne i Fyns Storkreds er talt op - kan man så konstatere, at dårlig omtale er langt bedre end ingen omtale. Alex Ahrendtsen fik således 2.462 personlige stemmer og sætter sig således på én af Dansk Folkepartis to pladser på Fyn.

Brormand i Folketinget

Den anden plads går til næstformand Kristian Thulesen Dahls storebror Jens Henrik Thulesen Dahl.
Den 50-årige storebror er uddannet ingeniør og bor i Assens på Vestfyn. Han har været byrådsmedlem for DF siden nytår 2010.

Med overbevisende stemmetal til Ahrendtsen og Thulsen Dahl må opfølgerne på Fyn, Tina Petersen (1.562 stemmer), Pernille Bendixen (1.509 stemmer) og Poul Fischer (839 stemmer) opgive folketings-drømmen i denne omgang.