Kontanthjælpsloft på plads - unge bliver ikke ramt

Regeringen havde lagt op til at sætte kontanthjælpen ned for unge under 30 år med en uddannelse. Men forslaget er ude af det moderne kontanthjælpsloft, der præsenteres onsdag middag.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

Efter mange måneders ventetid er regeringen onsdag ved middagstid klar til at præsentere sit moderne kontanthjælpsloft.

Udgangspunktet er, at kontanthjælpsmodtagere skal have en større økonomisk gevinst ved at tage et job i den lave ende af lønskalaen.

Men ifølge Berlingskes oplysninger bliver aftalen på visse punkter ikke lige så vidtgående, som beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) lagde op til med sit udspil i oktober.

Venstre-regeringen havde lagt op til at sænke kontanthjælpssatsen med mellem 800 og 1.900 kroner for unge under 30 år med en uddannelse. Det ville give dem den samme ydelse som unge uden uddannelse. Men det forslag er blevet sløjfet i forhandlingerne med Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og de Konservative.

Det er de fire borgerlige partier, der står bag den samlede aftale.

De er ifølge Berlingskes oplysninger også blevet enige om at bibeholde retten til ferie for kontanthjælpsmodtagere.

Regeringen lagde i sit udspil op til at tilbagerulle de fem ugers ferie, som kontanthjælpsmodtagere fik ret til under den tidligere regering i 2012. Men kontanthjælpsmodtagerne får med den nye aftale lov at beholde fire ugers ferie. Dog maksimalt to ugers sammenhængende ferie.

BNB