Konservative vil lempe 24-års-reglen

Udlændinge under 24 år med helt unikke, faglige, sproglige og kulturelle kvalifikationer skal kunne opnå familiesammenføring i Danmark, mener de Konservative.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

God uddannelse, sproglige færdigheder og erhvervserfaring er noget, der skal give adgang til Danmark. Også selv om man er under 24 år.

Det mener Det Konservative Folkeparti, der med et nye udlændingeudspil, »Ansvarlighed og Konsekvens«, vil partiet lempe den omdiskuterede 24-års-regel, som forhindrer en dansker i at få sin udenlandske ægtefælle til Danmark, hvis en af parterne i ægteskabet er under 24 år.

Reglen blev indført af VK-regeringen sammen med Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne som et tiltag mod tvangsægteskaber.

De Konservative understreger i udspillet, at man går ind for 24-års-reglen, men man ønsker muligheder for tidligere familiesammenføring for unge med en helt særlig profil.

Partiet vil oprette et helt nyt system, som stiller unge over for en række krav, som skal give en forventning af, at den unge trods sin unge alder er blevet gift uden tvang. Som eksempel på kravene lyder sprogkundskaber, erhvervserfaring og uddannelsesniveau. Samtidig skal der falde en vurdering af, hvorvidt den unge under 24 år har evnen til at blive en integreret del af Danmark.

Det vil ifølge de Konservative stadig mindske risikoen for tvangsægteskaber, og derudover vil det øge integrationen i fremtiden, da partiet tror på, at integrationen vil have bedre succesrater, hvis forældre, som kommer til Danmark, har gode forudsætninger for at klare sig godt i det danske samfund.

De Konservative har tidligere været fortalere for at modernisere 24-års-reglen og gøre den mere fleksibel.