Konservative vil lade DR overtage TV2's regioner

I et nyt medieudspil lægger De Konservative op til at sælge TV2 og lægge stationens regioner sammen med DR's.

Arkivfoto. I et nyt medieudspil lægger De Konservative op til at sælge TV2 og lægge stationens regioner sammen med DR's. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Forud for de kommende forhandlinger om et nyt medieforlig præsenterer regeringspartiet De Konservative nu sit medieudspil.

TV2 skal på private hænder, mens TV2's otte regionale tv-stationer skal lægges sammen med DR's regionale radiostationer og være en del af DR.

Sådan lyder det fra Naser Khader, medieordfører for De Konservative, ifølge DR Nyheder.

»Det er enormt vigtigt, at vi har TV2-regionerne. De skal bevares, men til gengæld skal de lægges ind under DR-regionerne«, siger han.

Det nuværende medieforlig udløber med udgangen af 2018. Derfor ventes det, at forhandlingerne om et nyt medieforlig snart begynder så småt.

Naser Khader er af den overbevisning, at man netop kan styrke den regionale nyhedsdækning ved at lægge TV2's regioner sammen med DR's regionale radiostationer.

»De skal fortsætte, som de er, bare under DR's regi i samarbejde med DR's regioner,« siger Naser Khader og peger på et eksempel:

»I Aarhus kunne man slå P4 Østjylland sammen med TV2 Østjylland, og der vil der så komme større fokus på både radio og tv i hele det østjyske sendeområde. Og det skal også gælde i resten af landet.«

I modsætning til Dansk Folkeparti ønsker De Konservative ikke at fastsætte et konkret sparekrav til DR forud for de kommende forhandlinger om et nyt medieforlig.

Men DR skal fokusere mere på at levere public service frem for eksempelvis underholdningsprogrammer.

Naser Khader mener, man kan få en bedre pris for TV2, hvis man skiller regionerne fra. De otte regionale tv-stationer, der hører under TV2, er de eneste i TV2-regi, der i dag modtager licenskroner.

/ritzau/