Konservative vil afskaffe 1. maj som lukkedag

Venstrefløjen skal ikke blande børn ind i fejringen af socialismen, mener Konservative, som er utilfreds med, at mange folkeskoler holder lukket på arbejderbevægelsens internationale kampdag.

Rasmus Jarlov. Fold sammen
Læs mere
Foto: Katrine Emilie Andersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Venstrefløjen skal have lov til at fejre sig selv på arbejdernes internationale kampdag, men den skal blande folkeskolerne udenom. Sådan lyder det fra Konservative, som er utilfreds med, at mange folkeskoler holder lukket 1. maj.

»Jeg har meget svært ved at se, at øldrikning, fløjter og røde faner i Fælledparken er relevant for folkeskolebørn. Det virker lige selvhøjtideligt nok, at venstrefløjen gør det til en officiel helligdag,« siger Rasmus Jarlov (K), politisk leder for Konservative i København.

Derfor har Konservative stillet forslag om, at den obligatoriske lukning af skolerne 1. maj erstattes af, at skolebestyrelserne fremover bestemmer, hvornår denne fridag skal ligge.

»I kommuner med borgerligt flertal beder man heller ikke skolebørn om at fejre særlige borgerlige mærkedage. Jeg synes, det er upassende, at venstrefløjen blander børn ind i fejringen af socialismen,« siger Rasmus Jarlov.

Konservative ønsker at erstatte 1. maj som undervisningsfri dag med en anden fridag med virkning fra 1. maj 2015.

Hør Thulesen Dahls 1. maj-tale som han ikke måtte holde