Konservative sagsøgt for millionbeløb

Det Konservative Folkeparti er blevet stævnet for 1,7 millioner kroner for ubetalte regninger.

ARKIVFOTO af Lars Barfoed (tv) og Søren Pape Poulsen (th). Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det Konservative Folkeparti er ikke kun i dyb vælgerkrise, men har tilsyneladende også rod i økonomien, skriver BT.

I hvert fald kan avisen afsløre, at partiet er blevet stævnet, fordi partiet ikke har betalt regninger for 1,7 millioner kroner.

Firmaet, der har stævnet Konservative, er partiets eget tidligere reklamebureau, Integral, der har andre store kunder som VELUX-koncernen, Bonnier og The North Face.

Stævningen, der er afsendt af bureauets advokat Kromann Reumert, medfører en sag i Københavns Byret, hvor centrale konservative profiler, som den tidligere partisekretær Martin Dahl og tidligere formand Lars Barfoed (K), vil blive indkaldt som vidner.

Advokat og partner, Søren Skibsted, fra advokatfirmaet Kromann Reumert siger:

»Vi har indsendt en stævning, fordi vi mener, vi kan vinde sagen. Ellers afleverer vi ikke processkrifter af den slags. Og vi gør det, fordi alle andre muligheder er udtømt. Vi foretrækker jo at undgå, at sager af den slags ender i retten,« siger han til BT.

Forelagt BTs oplysninger bekræfter Integrals direktør, Casper Janns, at bureauet har stævnet Det Konservative Folkeparti for 1.775.000 kroner. Stævningen blev afleveret i mandags via Integrals advokat Kromann Reumert.

»Vi har det bedst med at stå bag vores kunder og kommenterer aldrig på detaljer i vores kundeforhold, men jeg kanbekræfte, at vi helt generelt forventer, at vores regninger bliver betalt. Det gælder selvsagt også for Det Konservative Folkeparti,« siger Casper Janns.

Da der er tale om en verserende sag, har Det Konservative Folkeparti ingen kommentarer.

»Jeg kan bekræfte, at der kører en sag mellem Det Konservative Folkeparti og vores tidligere reklamebureau Integral. Da der er tale om en igangværende sag, kommenterer vi ikke,« skriver partiets konstituerede partisekretær, Alexander Tolstrup, i en mail.