Konservative roser statsministeren for at sætte fokus på bedre integration

De Konservatives formand Søren Pape er ikke begejstret for statsministerens nytårstale, men roser dog Helle Thorning-Schmidt for at sætte fokus på bedre integration.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er mest ris, men også en smule ros til statsminister Helle Thorning-Schmidts nytårstale fra De Konservative.

»Det eneste positive, der er at sige om talen, er, at danskerne nu har et helt klart valg, når de her i løbet af 2015 skal stå i stemmeboksen. Skal verdens største offentlige sektor være endnu større, eller skal fokus være på at skabe vækst op arbejdspladser i den private sektor. Det Konservative Folkepartis svar er klart det sidste, og derfor går vi til valg på at sænke skatter og afgifter markant. Danskerne skal ganske enkelt have lov til at beholde nogen flere af deres egne penge,« siger formand Søren Pape.

Statsministeren sagde blandt andet, at flygtninge og indvandrere skal arbejde mere for deres kontanthjælp, og den udmelding falder i god jord hos den konservative leder.

»Jeg vil gerne rose Statsministeren for nu endelig at sætte fokus på, hvordan vi får forbedret integrationen af vores flygtninge og indvandrere. Der er alt for mange flygtninge og indvandrere som ikke bidrager til det danske samfund og henslæber en kummerlig tilværelse i ghettoerne. Det skal vi have gjort noget ved, og derfor er jeg glad for, at regeringen nu vil sikre, at flygtninge og indvandrere på kontanthjælp fremover skal arbejde for ydelsen. Det bidrager Det Konservative Folkeparti gerne til at få vedtaget - jo før jo bedre.«

Søren Pape glæder sig til et kommende folketingsvalg.

»Alt i alt så virker det som en regering og en Statsminister som mere er optaget af at sidde på magten, end på gøre noget ved de problemer Danmark kæmper med. Derfor er det godt, at 2015 er et valgår. Det er tid til en ny regering og en ny retning for Danmark.«