Konservative politikere tavse om tobakspenge

Det Konservative Folkeparti fik 50.000 kroner fra tobaksindustrien ved sidste valg. Og det vil partiets politikere ikke udtale sig om.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Folketingsmedlemmerne fra Det Konservative Folkeparti vil ikke udtale sig om, at deres parti har opsøgt tobaksindustrien for at bede om tusinder af støttekroner, og at de Konservative modtog den største enkeltdonation fra tobaksindustrien i 2011.

I stedet får partiets ansatte lov til at forsvare tobakspengene, som bliver kritiseret af blandt andet Kræftens Bekæmpelse.

»I vores parti varetages spørgsmål om partistøtte af partiorganisationerne og i vores tilfælde partisekretæren. Derfor er det ham, der udtaler sig omkring det, fordi det er ham, der er ansvarlig for vores regnskab og for de forskellige former for fundraising aktiviteter, som vi har. Det er noget af det, den organisatoriske afdeling står for, og sådan har det altid været,« siger partiets kommunikationschef, Benny Damsgaard.

Generalsekretær Martin Dahl siger til Berlingske, at der ikke er grund til bekymring over tobakspengene. Han mener ikke, at det betyder noget, hvor pengene kommer fra, eller om man selv har ansøgt om penge.

»Hvis man giver penge til os, giver man penge til vores kampagner, og så medvirker man til, at vores budskaber når ud i aviserne, på internettet eller på gaden. Så har vi gerne en dialog undervejs om, hvordan det politiske snit skal være. Den dialog har vi løbende med interessenter, borgere, virksomheder og organisationer, men det har ikke noget at gøre med, om man giver penge til vores kampagner,« siger Martin Dahl til Berlingske.