Konservative overvejer generelt navneforbud

Ekstra Bladets dækning af Maria-sagen får måske politiske konsekvenser. K overvejer tvunget navneforbud i forbindelse med grove sager.

Jan Lindholt Mikkelsen blev sigtet  og varetægtsfængslet for Maria-mordet. Han blev dog renset for mistanke, da dna-sporene på gerningstedet udelukkede ham. Fold sammen
Læs mere
Foto: TV2
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Det bør simpelthen ikke ske.

Sådan lyder det fra de Konservatives medieordfører Henrik Rasmussen, efter den tidligere sigtede i Maria-sagen er blevet renset. Ekstra Bladet har både haft mandens billede og navn på forsiden, og det er at skyde helt ved siden af, mener Henrik Rasmussen.

- Der er selvfølgelig en pressefrihed, man skal respektere, men her er man gået over grænsen, siger han.

K: Obligatorisk navneforbud

Derfor vil han med sit parti drøfte, om man kan gøre det muligt at gøre det forbudt at nævne navne på sigtede og tiltale i grove forbrydelser.

- Man kan overveje, om man skal have navneforbud på sådanne sager, så man ikke skyder med skarpt på en uskyldig. Det er decideret urimeligt. Den arme mand har fået nogle tunge sten med i bagagen, siger Henrik Rasmussen.

Henrik Rasmussen bliver bakket op af sin partifælle, retsordfører Tom Behnke (K).

K: Træls for pressen

- Vi bliver simpelthen nødt til at diskutere det her. Når Ekstra Bladets chefredaktør ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt, er han den direkte årsag til, at vi bliver nødt til at lave nogle spilleregler. Det er træls for hele pressen, for alle andre kan finde ud af at håndtere det her, siger han.

Tom Behnke er parat til at lovgive på området, hvis der ikke er andre løsninger.

- Lad os se, om vi kan lande den her på en eller anden måde, men er det nødvendigt med lovgivning for at kunne undgå det her, så er jeg indstillet på, at vi laver lovgivning.

Pind vil forhindre gentagelser

Også Venstres Søren Pind mener, at sagen bør få politiske konsekvenser. Han er i øjeblikket i USA, men skriver i et blog-indlæg på Berlingske.dk bl.a.

- Selv vil jeg i Venstres Folketingsgruppe om nogle dage, når jeg er tilbage fra Amerika, rejse sagen og høre, hvorledes vi kan forhindre kloakdelen i dansk dagspresse i at gentage den slags.