Konservative kritiserer Skats indsats mod socialt bedrageri

Skat burde genindføre det nedlagte projekt, som i samarbejde med kommunerne skulle bekæmpe socialt bedrageri, mener konservativ skatteordfører.

Det er rigtig ærgerligt, at Skat har nedlagt et projekt, der skulle afsløre socialt bedrageri. Det mener Det Konservative Folkeparti, hvor skatteordfører Brian Mikkelsen (K) opfordrer myndigheden til at genindføre projektet.

»Det er rigtig ærgerlig, for projektet var jo med til at sikre fællesskabet, da socialt bedrageri er med til at snyde fællesskabet, fordi nogle modtager offentlige ydelser, som de ikke har krav på. Skat burde med det samme indføre projektet igen, så vi kan få fat i snyderne,« siger han.

I 2012 indførte Skat projektet »Projekt Socialt Bedrageri«, men projektet blev nedlagt igen i juni. Siden da har flere kommuner haft svært ved at få hjælp til at afsløre sociale bedragere og dermed komme bedrageriet til livs, lyder det fra kommunerne ifølge tv2.dk.

Brian Mikkelsen mener også, at kommunerne og Skat bør danne fælles front i kampen mod socialt bedrageri.

»Det er en fællesopgave med et fælles formål, derfor bør man kunne samarbejde bedre mellem Skat og kommunerne. Hvis man får stoppet socialt bedrageri, så kan man bruge nogle af de penge til fællesskabet i stedet for, at pengene går til nogen, som snyder os alle sammen,« fortæller Brian Mikkelsen.

Men det er ikke Skats opgave at holde kontrol med socialt bedrageri, fastslår Skat i en pressemeddelelse.

»Skat har ikke nedprioriteret indsatsen over for socialt bedrageri - for det er slet ikke Skats opgave. Skat laver løbende kontroller sammen med andre myndigheder - det gælder også kommunerne. Men vi deltager kun, når en kontrol har et skatte- eller afgiftsmæssigt sigte, for det er det, der er vores opgave,« siger Lars Jepsen, der er underdirektør i Skat.