Konservative klar til at rive statsborgerskab fra Syrien-krigere

Unge, der drager i krig i for eksempel Syrien, skal ikke længere være velkomne i Danmark, mener de Konservative.

Tom Behnke (K). Fold sammen
Læs mere
Foto: Betina Garcia
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Man kan gøre det i Storbritannien. Tage statsborgerskabet fra landsfæller, der drager i krig og kæmper på for eksempel Islamisk Stats (IS) side. Nu vil de Konservative undersøge, om man kan gøre det samme i Danmark.

»For konservativ side mener vi absolut, at det er værd at undersøge,« siger retsordfører Tom Behnke (K) og fortsætter:

»Når man kan finde ud af at tage ned og støtte IS i deres terrorisme, så har man ikke noget at gøre i Danmark.«

Tom Behnke finder det stærkt problematisk, at der er unge danske statsborgere, der bliver så radikaliserede, at de forlader Danmark for at drage i krig på terrororganisationers side.

»Men det er sandelig også et problem, når de kommer tilbage, og derfor bør vi overveje muligheden for at inddrage deres statsborgerskab og deres opholdstilladelse,« siger retsordføreren.

Den er Venstre ifølge Information med på, mens Socialdemokraternes er mere tilbageholdende med konkrete forslag, da regeringen ifølge retsordfører Trine Bramsen (S) »inden for kort tid« vil styrke de tiltag, som man mener, har en effekt.

Her spiller forebyggelse en vigtig rolle i bestræbelsen på at forhindre, at flere unge bliver en del af de ekstremistiske miljøer, der drager til Syrien for at deltage i krigen, vurderer retsordføreren.