Konservative frygter mindre stram retspolitik

Skiftet på justitsministerposten kan resultere i en mindre stram retspolitik, frygter de Konservatives tidligere formand, Lars Barfoed.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt præsenterede sine nye ministre, justitsminister Mette Frederiksen (S), og beskæftigelsesminister, Henrik Dam Kristensen (S), for pressen foran Amalienborg, efter at trekløveret havde været hos dronningen fredag formiddag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft

Den igangværende regeringsrokade får formentlig ikke den helt store betydning for regeringen, spår de Konservative tidligere formand, Lars Barfoed (K). han har dog en bekymring.

Karen Hækkerups (S) exit fra Justitsministeriet kan betyde et kursskifte.

»Man kan måske frygte, at vi får en mindre stram retspolitik med det skifte, der sker. Men det må vi jo se,« siger Lars Barfoed.

Så du tror, at Mette Frederiksen (S) vil være en blødere justitsminister?

»Det kunne man frygte, ja«.

Derudover regner Lars Barfoed ikke med, at der sker de helt store ændringer med indsættelsen af Mette Frederiksen som justitsminister og Henrik Dam Kristensen (S) på posten som beskæftigelsesminister.

»Det er altid ærgerligt for en regering at miste en god minister, men regeringens kurs ændrer sig desværre nok ikke af den grund,« siger Lars Barfoed.

Karen Hækkerup overleverer Justitsministeriet til Mette Frederiksen fredag klokken 13, mens Mette Frederiksen skal tilbage til sin gamle arbejdsplads for at overlevere den til Henrik Dam Kristensen klokken 15.