Konservative efter jobsvind: Vi har været for selvtilfredse

De Konservative griber i egen barm og erkender, at de - og resten af Christiansborg - har været for passive under den økonomiske krise.

Arkivfoto. De Konservatives erhvervsordfører Brian Mikkelsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

Det er i høj grad selvforskyldt, at næsten 18.000 danske arbejdspladser fra 2008 til 2013 er forsvundet fra 23 af de største danske virksomheder, selv om de har øget indtjeningen.

Sådan lyder meldingen fra de Konservative, der peger på, at politikerne måske ikke har taget krisen alvorligt nok.

»Vi har været for selvtilfredse, og det har vi alle sammen været uanset politisk parti. Vi har ikke erkendt, at vi har været presset på konkurrenceevnen og innovationen,« siger erhvervsordfører Brian Mikkelsen (K).

Erhvervsordføreren peget på, at reformerne ikke har været omfattende nok.

»Det har været småtterier. De eneste rigtigt store reformer har været efterlønsreformen og dagpengereformen, mens de andre ting med vækstaftale og skattereform har været krusninger på overfladen,« siger han.

Brian Mikkelsen mener, at politikerne i for mange år gået med en tro på, at det nok skal gå i Danmark, mens andre lande stille og roligt har overhalet os med hensyn til innovation og udvikling.

»Hvis vi ikke gør noget nu, så bliver vi et fattigere land i fremtiden. Så bliver der ikke arbejdspladser nok. Så bliver der ikke udvikling nok. Derfor er det næsten sidste udkald med hensyn til også at fortælle den nuværende regering, at det altså ikke er den offentlige sektor, man skal gøre større for at få udvikling i gang i det private erhvervsliv,« siger Brian Mikkelsen.

Regeringen har varslet snarlige forhandlinger om en vækstpakke, og de Konservative har opskriften klar:

»Vi fokuserer på, hvordan vi kan lette virksomhedernes energiafgifter og i det hele taget deres skatter og afgifter, så det bedre kan betale sig at investere i arbejdskraft, innovation og udvikling i Danmark,« siger Brian Mikkelsen.