Konservative: Alt er godt

Alt ånder tilsyneladende fred og idyl hos de Konservative på trods af den dårligste meningsmåling i knap 100 år og kritik af Lene Espersen fra anonyme medlemmer i folketingsgruppen.

Krisemøde hos de konservative. Men alt er godt, sagde gruppemedlemmerne efter mødet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

Der er tilsyneladende ingen problemer i den konservative folketingsgruppe.

Selvom partiet er dykket til en historisk lav vælgertilslutning i en meningsmåling og flere medlemmer af folketingsgruppen anonymt har ytret sig særdeles kritisk om partiformand Lene Espersens strategi med at acceptere, at Venstre markedsfører afviklingen af efterlønnen, var der kun glæde og tilfredshed at spore efter tirsdagens gruppemøde på Christiansborg.

Her lod flere af de Konservative topfolk sig interviewe af journalister, og budskabet var klart: Der er ingen problemer i den konservative folketingsgruppe.

- Alle er glade, siger økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen og tilføjer: 

Vores 17 folketingsmedlemmer er de mest citerede, hvis man sammenligner med alle andre folketingsgrupper. Jeg kan kun konstatere, at vi er 17 medlemmer, der bakker den førte politik 100 procent op. Og alle bakker op om Lene Espersens som leder, siger Brian Mikkelsen.

Lys fremtid 

Rygterne havde svirret om, at Lene Espersens position som partiformand ville blive taget op på dagens konservative gruppemøde. Men Espersen udeblev grundet et møde med den afghanske udenrigsminister. Og der havde heller ikke været kritik, hvis hun var mødt op, lyder det fra justitsminister Lars Barfoed, der af mange er blevet spået som en mulig ny konservativ leder, hvis Lene Espersen træder tilbage.

-

Jeg synes, hun gør det glimrende. Vi har en leder, og vi har en politik, og den får vi gennemført i regering, og det er fantastisk godt, siger Lars Barfoed.

Han føler sig overbevist om, at der venter de Konservative en lys fremtid på trods af, at meningsmålingerne slet ikke peger i den retning. En frisk Greens-måling i Børsen gav de Konservative en vælgertilslutning på kun 4,5 procent.

- Der er flere konservative end 4,5 procent, så det er fantastisk, at vi nu kan starte forløbet mod en valgkamp, hvor vi forhåbentlig stiger i meningsmålingerne. Vi kan se, at vores politik bliver gennemført, siger Lars Barfoed.

Useriøst

Politisk ordfører Henriette Kjær (K) blev spurgt til de anonyme medlemmer af folketingsgruppen, der har udtalt sig kritisk om Lene Espersen og forløbet omkring lanceringen af afviklingen af efterlønnen i en række avisannoncer. Dem giver hun ikke meget for.
   
De har jo ikke ytret sig på gruppemødet, og sådan er spillereglerne, hvis man vil have indflydelse. Derfor er det svært at tage seriøst, at der er et par stykker, der har udtalt sig anonymt, siger Henriette Kjær.