Konservativ topkandidat i åben kritik af partiet

Den konservative folketingskandidat Mads Holger kritiserer sit eget parti for manglende »dannelse« og for at være blevet småborgerligt. Formand Søren Pape hilser debatten velkommen.

Mads Holger, folketingskandidat for Det Konservative Folkeparti Fold sammen
Læs mere
Foto: Sophia Juliane Lydolph
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I et interview med dagbladet Information fremsætter den konservative folketingskandidat Mads Holger i bramfri tone en hård kritik af sit parti, som han beskylder for at være blevet »småborgerligt« og for at »mangle dannelse«.

Teologen og forfatteren har markeret sig som en af de mere originale indslag, der vil være at finde på stemmesedlerne i Københavns Omegnsstorkreds ved det kommende valg, men ligesom hans partikolleger er han udfordret af, at meningsmålinger aktuelt spår Konservative et meget ringe valg. Og det ærgrer Mads Holger, der ellers mener, at den konservative tankegang trender i samfundet i øjeblikket. Men partiet forsømmer at leve op til de idealer, som det selv prædiker politisk.

»De problemer, jeg søger at artikulere på vegne af hele nationen og også i koncentreret form, er de samme problemer, der karakteriserer Det Konservative Folkeparti. Dette vil sige manglende dannelse, manglende fællesskab, manglende identitet,« siger Mads Holger til Information.

Han beskylder i samme stund partiet for at være blevet »småborgerligt« og kritiserer samtidig partiets trang til at kommunikere øjenhøjde.

»Det er et mantra, der kendetegner dansk politik fra højre til venstre. Det vil jeg skide et stykke. Jeg ved ikke, i hvilket omfang det er opportunt at artikulere den slags op til et valg, men jeg er en mand af mine meningers mod, så jeg indestår for citatet. Den værste slags snobberi er snobberi, der vender nedad,« siger han til Information, hvor han samtidig kritiserer den seneste »Stop-kampagne«, der har fået en hård medfart.

Formand Søren Pape (K) tager kritikken med oprejst pande og siger til samme Information, at Konservative »er et rummeligt parti, med masser af synspunkter og med medlemmer med vidt forskelligt udgangspunkt,« og hilser i samme stund enhver debat velkommen.