Konservativ kandidat trækker sig efter uddeling af gavekort

Charlotte Biskup uddelte et gavekort sammen med en opfordring til at stemme på hende. Torsdag trækker hun sig.

Charlotte Biskup uddelte et gavekort sammen med en opfordring til at stemme på hende. Torsdag trækker hun sig. (Foto: Nikolai Linares/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Charlotte Biskup fra Det Konservative Folkeparti trækker sig som kandidat til kommunalbestyrelsen i Lyngby-Taarbæk Kommune, skriver TV2 Lorry på kanalens hjemmeside.

I løbet af valgkampen har hun uddelt et gavekort sammen med en opfordring til at stemme på hende. Gavekortet er på 300 kroner til en haveservice i Ølstykke, der hedder Den Grønne Trold.

»Jeg har trukket mig, fordi der ikke skal være den mindste tvivl om, at jeg spiller efter reglerne i det her, «siger hun til TV2 Lorry.

»Det har aldrig været min hensigt, at der skulle være nogen form for bagtanke i det her. Jeg vil ikke sige så meget mere.«

Til tv-stationen siger kandidaten, at hun så gavekortet som en "gimmick", og at hun har handlet i god tro.

TV2 Lorry har talt med strafferetsprofessor Jørn Vestergaard. Han oplyser, at det kan straffes med bøde eller op til to års fængsel, hvis man yder, tilbyder eller lover en "formuefordel" mod at stemme på en bestemt måde.

Charlotte Biskup er ikke medlem af kommunalbestyrelsen før valget. Kommunen er én af 14, hvor De Konservative til valget skal forsvare en borgmesterpost.

Som kandidat står Charlotte Biskup nummer 13 på listen af konservative kandidater. Partiet har seks medlemmer af kommunalbestyrelsen.

/ritzau/