Konservativ eks-borgmester giver sin støtte til Thorning

Eks-borgmester og tidligere folketingsmedlem for de Konservative Jette Thomsen opfordrer til, at danskerne stemmer på Helle Thorning-Schmidt ved valget.

Hun har siddet i Folketinget for de Konservative og har været borgmester i Farsø Kommune - ligeledes for liste C.

Men nu proklamerer Jette Thomsen, at hun har skiftet side. Hun har tænkt sig at stemme på statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) ved det kommende valg, og hun opfordrer andre til at gøre det samme.

»Jeg har da også bemærket mig, at et flertal foretrækker Helle Thorning som statsminister. Jamen så stem dog på hende,« skriver Jette Thomsen i et læserbrev, der blev bragt i Nordjyske fredag.

Jette Thomsen er 72 år og foruden borgmesterposten i den nordjyske kommune Farsø, har hun også repræsenteret de Konservative i byrådet i Aars, ligesom hun har været mangeårigt medlem af Folketinget.

Og eks-borgmesteren er altså ikke i tvivl om, hvor hun vil sætte sit kryds ved det kommende valg.

»Jeg synes, Helle Thorning-Schmidt har slidt og slæbt og gjort det rigtig godt. Hun har været i så meget modvind, at hun ikke burde stå op endnu. Men det gør hun. Og det skal der nogle kræfter til for at gøre, og det kan jeg godt lide at se,« siger Jette Thomsen.

De seneste syv år har Jette Thomsen meldt sig ud af al politik, og det har givet hende en form for klarsyn, fortæller hun.

»Det er noget, der er kommet ganske langsomt. Lidt efter lidt. Jeg synes ganske enkelt ikke, at de borgerlige har gjort det godt nok, og derfor stemmer jeg på Helle Thorning,« siger den tidligere konservative politiker.