Konkurrencevagthund kaster sig straks over realkredittjek

Konkurrencemyndigheder går i gang med at undersøge konkurrencen på det danske realkreditmarked.

ARKIVFOTO 2014 af Nykredit på Kalvebod Brygge- - Se RB 2/3 2016 07.51. Et politisk flertal på Christiansborg vil have indsigt i, hvorfor Nykredit hæver priserne. Det får de fredag. (Foto: Torben Christensen/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) har opfordret Konkurrencerådet til at igangsætte en analyse af konkurrencen på realkreditmarkedet.

Og det arbejde er så presserende, at det starter med det samme, oplyser Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i en pressemeddelelse.

- Vi deler erhvervs- og vækstministerens opfattelse af, at det er tid til at kigge nærmere på konkurrencen på realkreditmarkedet, siger formanden for Konkurrencerådet, professor Christian Schultz, i meddelelsen.

- Det er et vigtigt marked at sætte fokus på, da realkreditten har stor betydning for alle boligejeres privatøkonomi og for samfundet som helhed. Vi vil derfor sætte arbejdet i gang med det samme, siger han.

Tilsammen udgør Konkurrencerådet og Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen en uafhængig konkurrencemyndighed.

Fredag har erhvervsminister Troels Lund Poulsen (V) meldt fem tiltag ud, der skal belyse forholdene i realkreditsektoren - herunder opfordringen til konkurrencemyndighederne.

Det sker på baggrund af den seneste tids kritik af forhøjede bidragssatser i realkreditselskabet Totalkredit, der hører under Nykredit.

/ritzau/