Kommunernes 47 flygtningehovedpiner

Kommunernes Landsforening møder op til trepartsforhandlinger med 47 bud på, hvordan man kan gøre integration nemmere og bedre i kommunerne. Se samtlige forslag her.

RB PLUS Få flygtninge tvinges hjem: Tre på fire år- - ARKIVFOTO 2015 Flygtninge kommer til Hvide Sande- - Se RB 4/2 2016 17.00. Få flygtninge tvinges hjem: Tre på fire årDer kan gå lang tid, før flygtninge vender hjem. Kun tre fik inddraget deres danske opholdstilladelse fra 2012 til 2015 på grund af bedre forhold i hjemlandet. (Foto: Tommy Kofoed/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: Tommy Kofoed

Kommunerne kom først med 25 forslag til at afbureaukratisere, så flygtninge nemmere kan komme i arbejde.

Nu kommer der 22 mere, lige før to-partsforhandlingerne mellem regeringen og kommunerne begynder torsdag, og forslagene handler om alt lige fra frivilligkoordinatorer til skolebusser.

Kommunerne mener, at flygtningedagsordnen kan skubbes på vej, hvis man i kommunerne kommer regeringen i møde med klare bud på, hvordan integrationsindsatsen ude i kommunerne kan forbedres, men der skal handles med det samme, for udfordringerne er mange.

»Kommunerne har en meget stor opgave med at håndtere presset på grund af de mange nye flygtninge, som kommer til kommunerne. Det presser kommunerne på alle områder – både økonomisk og praktisk,« siger næstformand i KL, Jacob Bundsgaard.

Flygtninge udgør en stor del af kommunernes kommende udfordringer og har derfor været en central del af optakten til to-partsforhandlingerne. Hvis man skal tro Kommunernes Landsforening (KL), er der masser af steder, hvor man kan fjerne lovgivning.

»Vi håber, at regeringen kigger seriøst på forslagene og gør, hvad den kan for at lette det praktiske arbejde for kommunerne. Udfordringen er så ekstraordinær for kommunerne, at vi har brug for al den hjælp, vi kan få. Og KL er naturligvis klar til at drøfte med regeringen, hvordan forslagene konkret kan imødekommes, siger Jacob Bundsgaard.