Kommunerne skeptiske over samling af sociale tilsyn

Socialministerens udspil til en tilsynsreform blive generelt vel modtaget i Kommunernes Landsforening, der dog beklager dele af initiativet.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kommunernes Landsforening (KL) erklærer sig enig med socialminister Karen Hækkerup (S) i, at det skal præciseres, hvilke faglige krav der skal opfyldes for at blive godkendt som anbringelsestilbud. Og at det skal præciseres, hvad et tilsyn med tilbuddene i praksis skal, da reglerne er for uklare i dag.

Men det er en skidt idé at samle tilsynet fra de 98 kommuner til fem store enheder, lyder meldingen fra kommunerne.

- Jeg synes, det er ærgerligt, at vi nu får nogle meget store og tunge administrative enheder, hvor vi mister nærheden, siger KL-formand Erik Nielsen.

- Det bliver en vigtig opgave for tilsynet at sikre, at de erfaringer, der høstes gennem tilsynet, skal komme alle til gode. Derfor havde det været langt bedre med 10-15 enheder, hvor man nemmere kunne sikre, at erfaringerne slår bedst muligt igennem i kommunernes praksis, fortsætter han.

KL-formanden mener, at det bliver svært at holde den løbende kontakt mellem de fem tilsynskommuner og resten af kommunerne.

Han savner et forslag fra regeringen til, hvordan det samspil skal tilrettelægges og ser frem til at drøfte det med Karen Hækkerup.

- Det skal dog ikke skygge for, at vi i kommunerne ser frem til at opbygge de nye tilsynsenheder og føre reformen ud i livet til gavn for de anbragte børn og unge. Det er deres ve og vel mere end noget andet, der ligger os på sinde, siger Erik Nielsen.