Kommuner i gang med planer for vindmøller

Efter møde med 22 borgmestre er miljøminister Connie Hedegaard (K) optimist. Hun tror, det lykkes at få fundet pladser i hele landet til store vindmøller.

Miljøministerens løftede pegefinger over for de 98 nye kommuner har tilsyneladende virket. Mange af dem har haft travlt med at afvikle et hængeparti med at finde egnede pladser til nye store vindmøller. Der er nu kommunale planer for nye vindmøller med en kapacitet på 300 megawatt. Det betyder, at der kun mangler planer for 50 megawatt.

- Det bekræfter mig i, at man skal strække sig langt for at se, om ikke det kommunale selvstyre kan klare opgaven. Jeg synes, den helt dominerende holdning er, at kommunerne gerne vil bidrage, siger miljøminister Connie Hedegaard (K) til Ritzau.

Miljøministeriet har i sommerens løb bedt kommunerne svare på spørgeskemaer om, hvor langt de er kommet, og Connie Hedegaard mødtes mandag med 22 borgmestre fra kommuner, der har vindpotentiale, og som endnu ikke er nået til vejs ende med planlægningen.

Efter mødet var ministerens overbevist om, at det lykkes at få fundet de sidste pladser, så udskiftningen af vindmøller, der er aftalt i et politisk forlig, kan blive gennemført efter planen.

/ritzau/