Kommission anbefaler at gøre dagpengeretten indkomstafhængig

Man skal tjene minimum 17.700 hver måned i et helt år over en tre-årig periode, før man kan blive berettiget til dagpenge, foreslår Dagpengekommissionen.

Dagpengene er en ydelse, der bliver givet til folk, der mister deres løn.

Derfor foreslår Dagpengekommissionen i en rapport, som Berlingske Nyhedsbureau er i besiddelse af, at dagpengeretten kun kan opnås til de danskere, der har tjent et vist beløb over en tre-årig periode.

Helt konkret skal man have haft en indkomst på 212.400 kroner som minimum over en tre år lang periode, før man kan blive berettiget til dagpenge, foreslår kommissionen.

Det betyder med andre ord, at man over en tre-årig periode skal have en løn på 17.700 kroner hver måned i et helt år. Ellers kan man ikke få dagpenge.

Samtidig kan der over perioden maksimalt registreres 17.700 kroner, så eksempelvis en højtuddannet ikke kan skrabe beløbet sammen hurtigere end en lavtuddannet, der får en dårligere løn.

Eksempelvis kan en højtuddannet, der i de seneste tre år kun har arbejdet tre måneder, men til gengæld har tjent 100.000 kroner hver af de tre måneder, kun registrere 17.700 om måneden.

Og så er vedkommende ikke berettiget til dagpenge, lyder det i rapporten fra Dagpengekommissionen.

Grænsen for, hvor meget der tælles med hver måned, skal ifølge kommissionen sikre, at højtuddannede ikke kan optjene dagpengeretten hurtigere end andre.

Det er en markant forskel fra det nuværende system, som ikke skelner mellem, hvor meget en ledig før har tjent.