Kommentatorer: Holst ser ud til at ride stormen af

Carl Holsts erkendelse af, at hans nuværende spindoktor var hans personlige assistent, kan måske være det halmstrå, der redder Carl Holsts politiske liv, vurderer kommentatorer.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Forsvarsminister Carl Holst (V) ser umiddelbart ud til at have redet den politiske storm af, efter at han har erkendt, at hans nuværende spindoktor var hans personlige rådgiver i sin tid som regionsrådsformand.

Men hans troværdighed er flosset, og »kvajekvoten« opbrugt, vurderer politisk kommentator Hans Engell.

»Om Holst har en politisk fremtid eller ej, afgøres alene af Dansk Folkeparti. Lars Løkke Rasmussen (V) har ikke tænkt sig at fyre ham som minister, og der er ingen partier, der har forlangt hans afgang. Så hvis der ikke kommer nye oplysninger frem, ser det ud til, at han kan ride stormen af,« siger Hans Engell.

Men Holsts håndtering af sagen har ifølge Engell været katastrofal.

»Den er en dybt pinlig sag, og den stjæler jo sendetid fra regeringens tunge politiske dagsorden. Den er også pinlig, fordi Carl Holst har løjet lodret over for vælgerne. Kun fordi medierne afslører forhold omkring ham, begynder han at komme med indrømmelser. Det virker umådeligt pinligt, at alting skal trækkes ud af ham på den måde,« siger Hans Engell.

Han mener, at Holst er »vingeskudt« som minister, og han skal »have mange vindersager, før han kan komme tilbage på banen«.

Berlingskes politiske kommentator, Thomas Larsen, deler vurderingen af, at Holst har håndteret sagen elendigt. Men erkendelsen torsdag af, at Holst havde haft en personlig assistent, er dog et lille skridt fremad.

»Det er ikke en fuldtonet og særlig stærk undskyldning, men det, at han begynder at lægge kortene på bordet og beklager formuleringen, er helt afgørende. Det er med til at købe ham noget tid, som han har hårdt brug for,« siger Thomas Larsen.

Men stormen kan blæse op på ny, hvis undersøgelsen, som Statsforvaltningen nu skal foretage, viser sig at belaste Carl Holst.

»Hvis det viser sig, at medarbejderen i stor udstrækning har været en del af Carl Holsts valgkamp, så står Carl Holst med et stort forklaringsproblem,« siger Thomas Larsen.

»Mange kritikere, ikke mindst i rød blok, vil se på det med stor alvor. Men i sidste ende kommer Holsts skæbne til at ligge i Dansk Folkepartis hænder, og der skal meget til, før Dansk Folkeparti vil vælge at trække stikket så tidligt for en minister i Lars Løkke Rasmussens regering,« siger Berlingskes kommentator.