Kommentatorer: Der er kun én oplagt arvtager efter Løkke

Hvis Lars Løkke Rasmussen skulle forlade posten som Venstre-formand, er det næstformand Kristian Jensen, der overtager titlen, vurderer politiske kommentatorer.

Venstres næstformand, Kristian Jensen (tv), er den eneste oplagte kandidat til at overtage efter Lars Løkke Rasmussen, mener politiske kommentatorer. Her ses han sammen med nuværende partiformand Lars Løkke Rasmussen og de tidligere partiformænd Anders Fogh Rasmussen og Uffe Ellemann Jensen til landsmøde i Herning Kongrescenter. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Venstres næstformand, Kristian Jensen (V), er den eneste oplagte kandidat til at overtage efter Lars Løkke Rasmussen (V), hvis det viser sig, at han bliver nødt til at forlade formandsposten som følge af sagen om hans partibetalte tøj og Mallorca-rejse.

Det vurderer både Berlingskes politiske kommentator, Thomas Larsen, og Radio24Syvs politiske redaktør, Jesper Termansen.

»Kristian Jensen er på mange måder det bedste bud. Han er jo partiets næstformand og derfor den næste til at tage over. Han er efter min mening også et stort politisk talent og en meget dygtig og habil politiker, men det er meget, meget dramatisk at udskifte en formand, og jeg tror, man vil gå langt for at undgå det i partiet,« siger Thomas Larsen, der fortsætter:

»Men det er klart, at Lars Løkke Rasmussen har tyndslidt tålmodigheden i partiet. Endnu engang har han frustreret sine partifæller enormt. Det siger sig selv, at som sagen forløber, bliver det sværere og sværere at beholde posten for hver dag.«

Den holdning deles af Radio24Syvs Jesper Termansen.

»Hvis nogen skulle overtage for Lars Løkke Rasmussen i morgen, ville det være oplagt med Kristian Jensen som efterfølger,« siger han, men tilføjer:

»Hvis han skal krones som konge af partiet, skal han i gang med at lave alliancer i partiet. For lige nu kan han ikke samle bredt.«

Kristian Jensen selv har ikke udtalt sig om sagen. Hverken til medierne eller på Facebook og Twitter. Tavsheden fra næstformanden kan muligvis betyde, at Kristian Jensen forsøger at undgå at blive blandet ind i bilagssagen, vurderer kommentatorerne.

Allerede i 2008 blev Kristian Jensen citeret for at tage afstand fra luksusferier i Ekstra Bladet:

»Grundlæggende skal man stille sig selv to spørgsmål: »Hvis det var dine egne penge, ville du så betale for det? Og kan det her holde til at komme på forsiden af Ekstra Bladet?« lød det dengang fra næstformanden.

Derfor finder Jesper Termansen det også bemærkelsesværdigt, at næstformanden har forholdt sig så tavs.

»Der har ikke engang været et eneste Twitter-pip fra ham om denne sag. Og det kan sagtens skyldes, at partiet har lavet en krisestyring, hvor ganske få udtaler sig. Men den anden kunne være, at han ikke vil fedtes til af Løkke. Han vil gerne fremstå uplettet,« lyder vurderingen fra Jesper Termansen.

Venstres forretningsudvalg mødes tirsdag 20. maj, efter Lars Løkke Rasmussen har valgt at fremrykke det fra 27. maj. Kilder siger til Berlingske Nyhedsbureau, at Løkkes bilagssag vil være at finde øverst på dagsordenen.