Kommentator: Vækstforum blåstempler regeringens politik

Vækstforums løsninger på fremtidens udfordringer er helt i tråd med regeringens politik, siger kommentator.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når regeringens vækstforum fredag efter halvandet års arbejde præsenterer deres forslag til, hvordan Danmark skal klare fremtidens udfordringer, er forslagene som taget ud af regeringens politik.

Det siger erhvervskommentator på Politiken Niels Lunde.

- Det er det samme som regeringens politik. Specielt efter regeringen åbnede året med at foreslå afskaffelse af efterlønnen, så er forslaget helt parallelt med regeringens økonomiske politik - også sådan som den kommer til at se ud i fremtiden, siger han.

Ud over forslaget om at afskaffe efterlønnen, mener vækstforum blandt andet, at antallet af personer på livsvarig offentlig forsørgelse skal begrænses, og de studerendes ret til SU begrænses til normeret tid.

Dermed får regeringen opbakning i forhold til de igangværende politiske forhandlinger, og det er på ingen måde overraskende, lyder det fra Niels Lunde.

- Vækstforum er en underlig konstruktion. Det var ikke tydeligt, om det skulle være uafhængigt, men det er det i hvert fald ikke i realiteten, fordi regeringen sidder med ved bordet, siger han og fortsætter:

- Regeringen vil alligevel kunne bruge det ved valgkampen, for de store erhvervsledere har siddet med ved bordet, og de støtter op om det.

Vækstforums udkast til oplæg har givet anledning til splittelse blandt medlemmerne, idet fagbevægelserne vender tommelfingeren nedad til forslaget om, at lønudviklingen i Danmark skal gå langsommere end i vores nabolande og afskaffelsen af efterlønnen.

Vækstforums 31 medlemmer mødes fredag på Marienborg, statsministerens embedsbolig, for at drøfte en endelig konklusion.

/ritzau/