Kommentator: Undersøgelse af Skat vil pege mod Kristian Jensen

Flere tidligere ministre deler ansvaret for krisen i Skat. Men Kristian Jensen vil få sin del af skylden.

ARKIVFOTO. Enhedslisten fremsætter beslutningsforslag om en kommissionsundersøgelse af skandalerne i Skat. Det presser S. (se Ritzau historie 131424) Finansminister Kristian Jensen i Finansministeriet d. 02.05.2017. En aftale om fremtidens boligskattesystem blev præsenteret på et pressemøde tirsdag eftermiddag. (Foto: Ida Marie Odgaard/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard

De seneste år har der været så mange forskellige ministre igennem Skatteministeriet, at det er svært at placere Skats krise hos en enkelt minister.

Alligevel er der ingen tvivl om, at finansminister Kristian Jensen (V), som var skatteminister fra 2004 til 2010, vil få sin del af skylden, vurderer politisk kommentator ved Altinget, Erik Holstein.

»Der har været så mange skatteministre i løbet af årene, som har en del af ansvaret for krisen i Skat,« siger han.

»Men det er klart, at der vil være særligt fokus på Kristian Jensen (V). Han satte gang i nedskæringerne i Skat, og han var skatteminister i en lang periode. Han får sin del af problemerne, men han bliver ikke den eneste.«

Det er Folketingets to største partier, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti, som opfordrer regeringen til at nedsætte en undersøgelseskommission, der skal kulegrave krisen i Skat.