Kommentator: Troels Lunds næse får næppe stor betydning

Den løftede pegefinger i form af en såkaldt næse til tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen er lige så alvorlig, som han selv og Venstre vælger at gøre den til, mener politisk kommentator.

ARKIVBILLEDE. Troels Lund Poulsen fik tirsdag en næse af et smalt flertal i Folketinget - men den får næppe nogen betydning, vurderer politisk kommentator. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Nissen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selvom der har lydt mange protester fra Troels Lund Poulsen (V) og Venstre over, at regeringen og venstrefløjspartierne tildeler den tidligere skatteminister en næse, får den næppe nogen stor betydning for Troels Lund Poulsens videre karriere. Det vurderer politisk kommentator og ansvarshavende chefredaktør ved Fyns Amts Avis Troels Mylenberg.

»Jeg tror ikke, den får den store betydning. Troels Lund Poulsen besidder jo ikke nogen magtfuld position lige nu, og Venstre bakker op om ham. Han kan sagtens fortsætte sin politiske karriere og måske også blive minister igen,« siger Troels Mylenberg.

Troels Lund Poulsen har fået den politiske røffel for sin rolle sagen om lækagen af Helle Thorning-Schmidt (S) og hendes mand, Stephen Kinnocks, skatteoplysninger.

Politiske næser er en underlig størrelse. Da de er symbolske, får de den betydning, de tillægges. Den politiske kommentator nævner eksempelvis, at Venstres tidligere formand Uffe Ellemann-Jensen (V) nærmest optrådte med sine næser. Det bliver dog næppe tilfældet for Troels Lund Poulsen.

»Det er en stor næse, men den bliver samtidig mødt med hovedrysten af ham, der får den, og hans bagland. Det, der kan få betydning, er, hvis det offentlige image bliver tungt at slæbe rundt på. Men her tror jeg, at dem, der stemmer på de borgerlige partier, synes, det er forkert, at han får den her næse, mens dem, der stemmer på venstrefløjen, synes, det er rigtigt. Derfor tror jeg ikke, det ændrer alverden,« siger Troels Mylenberg.

Han understreger samtidig, at der er gået valgkamp i næsen, da de politiske fløje med al magt forsøger at fremstille modparten i en dårligt lys med næsesagen.

»Den her næse er ekstra politisk, fordi den røde fløj synes, noget er vigtigt i skattesagen, mens de borgerlige partier synes, det er meget mere kritisabelt med andre ting i den her skattesag og prøver at trække Helle Thorning-Schmidt ind i det,« siger kommentatoren.

Når partier i Folketinget uddeler en næse til en minister, er det skridtet før, et flertal vil have vedkommende til at gå af. Man skælder ud, men lader ministeren blive siddende.

Dog har flere ministre igennem tiden trukket sig på grund af næser. Men i dette tilfælde bliver næsen givet på et tidspunkt, hvor Troels Lund Poulsen ikke længere bestrider ministerposten, og om den får betydning for fremtidige ministerposter, bliver afgjort af Venstres leder.