Kommentator: Smal V-regering kommer om et par dage

Radio24syvs politiske redaktør, Jesper Termansen, mener, at alt tyder på en smal V-regering inden for et par dage.

Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Venstreformand Lars Løkke Rasmussen (V) har vejet sine muligheder, og der er ikke andre veje frem end en smal V-regering.

Det vurderer Jesper Termansen, politisk redaktør på Radio24syv.

Lars Løkke Rasmussen har i over en uge forhandlet om et nyt, borgerligt regeringsgrundlag. Men parterne har svært ved at nå til enighed, og mange gætter derfor på, at det ender med en regering med kun Venstre, der blev reduceret til 34 mandater efter folketingsvalget

Dansk Folkeparti og Liberal Alliance lagde torsdag ikke skjul på, at der var en betydelig afstand mellem parterne. Og Jesper Termansen ser heller ikke mange muligheder for, at Venstre og de borgerlige støtter kan nå til enighed.

»Det mest sandsynlige og mest operative i forhold til den måde, mandaterne er givet ud på, det er en Venstre-mindretalsregering, fordi der er ikke er nogen, der er parat til at give de indrømmelser, der skal til,« siger Jesper Termansen, der samtidig gætter på, at den nye regering vil falde på plads enten i weekenden eller i starten af næste uge.

»Satser Lars Løkke Rasmussen på at danne en Venstre-regering meget snart, så tror jeg vi skal hen over weekenden eller starten af næste uge,« siger han.

Årsagen er ifølge Jesper Termansen blandt andet, at afgående statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i øjeblikket er til topmøde i EU, og Lars Løkke Rasmussen vil gerne vente med at gå til Dronningen, indtil hun er tilbage i Danmark igen.

Lars Løkke Rasmussen har indkaldt til forhandlinger med Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og de Konservative fredag klokken 16 på Christiansborg.