Kommentator: Langkildes hestetransport kommer til at koste DR dyrt

DR virker som en kornfed virksomhed, når den betaler for at fragte en hest over Atlanten, siger Hans Engell.

ARKIVFOTO. Næsten 70.000 kroner for at transportere en korrespondents hustrus hest fra Danmark til USA møder kritik. (se Ritzau historie 111049) I anledning af at verdens mest berømte legetøjsbutik Hamleys åbner Københavns største legetøjsunivers afholder Hamleys Grand Opening med 18 bekræftede celebs med børn. Johannes Langkilde, med børnene Julie og Andreas.. (Foto: Bjarke Bo Olsen/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Bjarke Bo Olsen

En faktura på 70.000 kroner for transport af en DR-journalists kones hest over Atlanten kan vise sig at blive meget dyrere for DR. Det vurderer politisk kommentator Hans Engell.

Hos nogle partier vil fakturaen blive set som et bevis på, at der er rigeligt med penge i DR og dermed mulighed for at spare.

- Det gør det sværere for DR's venner på Christiansborg at forsvare virksomheden, siger Hans Engell.

Radio 24syv, der har set fakturaen, skriver ligesom Ekstra Bladet, at DR har betalt for at få journalisten Johannes Langkildes kones hest fragtet over Atlanterhavet i forbindelse med hans ansættelse som USA-korrespondent.

Den historie har fået Dansk Folkeparti til at rette henvendelse til kulturminister Mette Bock (LA), der onsdag vil have en redegørelse fra DR.

Flere af Christiansborgs partier har tidligere luftet tanker om at spare på mængden af skattekroner, der sendes til DR-Byen. Det nuværende medieforlig, der bestemmer DR's økonomi, løber til og med 2018.

Herefter skal et nyt forlig laves. Og her kan hesten blive dyr, vurderer Hans Engell.

- Det bliver en dyr sag. For politikerne på Christiansborg bliver det et symbol på, at der er meget fedt på skelettet ude i DR-byen, siger han.

- De blå partier står meget samlet om, at DR skal levere et beløb. Det kommer til at koste både i forhold til deres programaktiviteter og på medarbejdersiden, forudser politisk kommentator Hans Engell.

/ritzau/