Kommentator: Komisk gruppemøde venter Socialdemokraterne

Efter den seneste tids enorme interne politiske uro står Socialdemokratiet nu over for et meget vigtigt gruppemøde. Bogen, 'Den hemmelige socialdemokrat' skal vendes og drejes i S-gruppen, men ifølge BT's politiske kommentator, Søs Marie Serup, er der en anden ting, som står først på dagsordenen.

- Der skal ro på bagsmækken hos Socialdemokratiet. Regeringen har i hele sin levetid været plaget af interne diskussioner, som gerne skulle være bragt til ende med SF's exit fra regeringen. S-gruppen skal have luft for alle frustrationerne i dag, men ikke så meget, at det tager overskrifter igen, siger hun.

Den hemmelige S-bog og dens forfatter skal dog vendes, og Socialdemokratiet skal ifølge Søs Marie Serup prøve at balancere imellem at tilfredsstille gruppens behov for at nogen får en skideballe, men samtidig få konkluderet bogen på en måde, der lukker sagen i pressen. Det kan dog godt blive svært, mener hun.

- Gruppemødet kan blive helt komisk, hvor alle på stribe vil påberåbe sin egen uskyld og pive over, hvor hårdt det er at blive beskyldt og være under mistanke. Rasmus Prehn er jo også taget på skiferie, så det kan ende med en masse luftskyderi mod en person, som slet ikke er tilstede.

Mødet, som starter kl. 11, skal give nogle svar omkring 'Den hemmelige socialdemokrat', og det er helt afgørende for S-ledelsen, i hvilken retning mødet går.

- Hvis de får lukket luften ud af den hårdt oppustede ballon, som Socialdemokratiet befinder sig i, på en god måde, så lukker sagen. Sker det derimod på en dårlig måde, vil det afføde en hel række nye problemer, hvor interne kaffeklubber puster sig op for hinanden igen, som det netop er beskrevet i 'Den hemmelige socialdemokrat', og bruger al energi på at bekæmpe hinanden.