Kommentator: Elendig timing af Lene Espersen

Det er elendig timing af Lene Espersen at forlade dansk politik så kort tid før et valg, som blå blok står til at vinde, mener Berlingskes politiske kommentator.

Lene Espersen forlader øjeblikkeligt dansk politik. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lene Espersen (K) forlader dansk politik på noget nær det værst tænkelige tidspunkt.

Sådan lyder vurderingen fra Thomas Larsen, Berlingskes politiske kommentator, efter at den tidligere partiformand har meddelt, at hun forlader dansk politik med øjeblikkelig virkning for at tiltræde en stilling som administrerende direktør i brancheorganisationen Danske Arkitektvirksomheder.

»Det er åbenbart for alle, at de Konservative står i en meget sårbar situation, og at partiet er på vej ud i en ekstremt afgørende valgkamp. I den situation var det ideelt, at den nye formand, Søren Pape (K), blev støttet af den rutinerede Lene Espersen som politisk ordfører. Nu mister de Konservative et meget stærkt kort, fordi Lene Espersen har været den stærkeste kommunikator i den konservative folketingsgruppe,« siger Thomas Larsen.

Ifølge meningsmålingerne står blå blok til at vinde et kommende folketingsvalg. Også derfor undrer Thomas Larsen sig over timingen.

»Ser man på meningsmålingerne, står blå blok til at vinde, og det er heller ikke usandsynligt, at resultatet af en blå valgsejr vil kunne blive en VK-regering, og der er også sandsynlighed for, at Lene Espersen kunne blive minister.«

Thomas Larsen mener, at der er meget, som tyder på, at Lene Espersen simpelthen ikke orker dansk politik mere.

»Det er jo ikke en kæmpe organisation, hun skal ud til her. Hun siger, at det er et drømmejob for hende, men for alle engagerede politikere vil det være et langt større perspektiv at kunne blive minister igen, men det er så ikke det perspektiv, Lene Espersen ønsker at forfølge,« siger Thomas Larsen.