Kommentator: Diæter sætter Løkkes troværdighed på spil

Det er skadeligt for Lars Løkke Rasmussens troværdighed, at der bliver ved med at dukke nye, belastende oplysninger fra GGGI-sagen op, vurder politisk kommentator.

Sagen om Lars Løkke Rasmussens (V) rejsediæter er i sig selv lille, men fordi den kommer i slipstrømmen på resten af GGGI-sagen bliver den forholdsvis alvorlig, vurderer politisk kommentator på Radio24syv Jesper Termansen.

»Sagen ville ikke have fyldt så meget, som den gør, hvis det ikke havde været på grund af maratonpressemødet forrige søndag. For hver uge, der går, hvor det her tema bliver ved med at køre i pressen, skader det Løkkes troværdighed,« siger Jesper Termansen.

På sit maratonpressemøde for to uger siden afviste Lars Løkke Rasmussen, at han havde fået diæter fra klimaorganisationen Global Green Growth Institute (GGGI) i 2012. Men overfor Berlingske slår GGGI nu fast, at Løkke fik diæter for 8.784,50 kroner som formand or organisationen i 2012.

»Det er som om, at GGGI-sagen klæber fast til Lars Løkkes fodsåler. Når han påstår på pressemødet, at alting er lagt frem, og det så alligevel ikke stemmer, så giver det ridser i lakken,« siger Jesper Termansen.

På Facebook skriver Lars Løkke Rasmussen søndag, at han ifølge sin revisor betalte for meget i skat sidste år.

»I forlængelse af Berlingskes historie om rejsediæter, opfordrer SF mig til at sikre, at jeg betaler den skat, jeg skal. Tak for det gode råd. Fulgte det, før jeg fik det. Ifølge min revisor, Deloitte, har jeg betalt for meget i skat i 2012 (også når der er taget korrekt højde for mine diæter fra GGGI). Det prøver vi nu at rette op på. Derudover har jeg ingen kommentarer til mine private skatteforhold,« skriver V-formanden.

Jesper Termansen mener, at Facebook-kommentaren »savner logik«.

»Den såkaldte kommentar er et udtryk for det, vi har set hele vejen igennem, nemlig at han først forsøger med en slags fornærmet envejskommunikation. Og når det så ikke længere går, må han alligevel ud i medierne og sige noget. Klogt er det ikke,« siger den politiske kommentator.

Oplysningerne om Lars Løkke Rasmussens rejsediæter kommer efter afsløringer af massivt økonomisk rod i GGGI, som Danmark har støttet med 90 millioner kroner siden 2011.