Kommentator: DF taler sig længere fra regering med EU-melding

Der er et massivt folketingsflertal imod at sætte Danmarks EU-medlemskab til afstemning, påpeger Hans Engell.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Løvgreen Bojesen

København. Politisk kommentator Hans Engell mener ikke, at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) på nogen måde kan imødekomme Dansk Folkepartis ønske om en folkeafstemning om det danske EU-medlemskab.

DF-formand Thulesen Dahl lægger i et interview med TV 2 op til, at en folkeafstemning skal være en del af en eventuel fremtidig V-DF-regerings europapolitik.

- Med de meldinger, Thulesen Dahl og Dansk Folkeparti kommer med, bringer de sig længere væk fra de regeringsposter, de også gerne vil have, siger Engell.

Engell understreger, at de meldinger, Thulesen kommer med i interviewet ikke er formuleret, så de kommer i nærheden af at være ultimative krav.

Alligevel undrer det den erfarne politiske iagttager, at Dansk Folkeparti ikke i stedet benytter lejligheden til at tale uenighederne om EU-politikken lidt ned, hvis ønsket er at skabe en regering bestående af Venstre og Dansk Folkeparti.

- Man må vælge, om man vil stange ål eller gå på harejagt. Enten må man gå efter regeringssamarbejdet, eller også må man gå efter at få en folkeafstemning. Man kan ikke begge dele, siger Hans Engell.

/ritzau/