Kommentator: Betalingsringen kommer

Selvom Helle Thorning kunne overleve at droppe betalingsringen, så kommer den, vurderer politisk kommentator Helle Ib.

Det er ønsketænkning, når oppositionen taler om, at statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har taget første skridt mod helt at droppe betalingsringen, vurderer Helle Ib. Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Germund
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er ønsketænkning, når oppositionen taler om, at statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har taget første skridt mod helt at droppe betalingsringen. Det vurderer dagbladet Børsens politiske redaktør, Helle Ib.

Både politisk kommentator Hans Engell og DRs politiske redaktør Ask Rostrup peger ellers på, at Thornings udmelding om, at betalingsringen ikke »er perfekt« ligner et tilbagetog for hele projektet.

Men altså ikke Helle Ib:

- Regeringen og Thorning har forsikret så mange gange, at betalingsringen kommer, at de ikke vil løbe fra den, siger hun.

Omvendt tror Helle Ib dog, at regeringen faktisk godt kunne slippe af sted med at droppe den omstridte ring:

- Den ville ikke få så voldsomme hug for det. Man kan sige, at det ville være ét løftebrud, som regeringen godt kunne klare, siger hun og peger på den omfattende kritik, som flere socialdemokratiske borgmestre og byrådsmedlemmer har rettet mod betalingsringen.
Regeringen har forsikret befolkningen om at betalingsringen kommer, så det gør den, spår Helle Ib.

Til Ritzau siger Helle Thorning-Schmidt onsdag, at hun vil lytte til de utilfredse omegnsborgmestre og diskutere med dem, hvordan man bedst kommer trængslen til livs.

- Så nu har Thorning forpligtet regeringen til at levere noget mere til omegnsborgmestrene. Præcis hvad det bliver, ved jeg endnu ikke, men det kan blive dyrt.