Komiker stopper som ateist-formand efter folketingsdebut

Anders Stjernholm går af som formand i Ateistisk Selskab, fordi han er kommet i Folketinget for Alternativet.

København. Med Ulla Sandbæks (ALT) sygemelding er standupkomikeren Anders Stjernholm (ALT) som førstesuppleant indtrådt i Folketinget.

Debuten som folkevalgt betyder nu, at han må afgive sin post som formand for Ateistisk Selskab. Det meddeler interesseorganisationen på Facebook:

- Ateistisk Selskab er en interesseorganisation, som er fri for partipolitiske interesser, og derfor bør en formand for foreningen ikke besidde et repræsentativt mandat for et parti.

- Anders Stjernholm har derfor frivilligt trukket sig fra posten.

Den 37-årige komiker, journalist og foredragsholder er stedfortræder for Ulla Sandbæk, der er sygemeldt med en hjernerystelse på ubestemt tid.

Den 74-årige sygemeldte politiker er tidligere sognepræst, og hun var også Alternativets kirkeordfører indtil sygemeldingen.

Mens Anders Stjernholm har overtaget hendes to andre ordførerskaber, handicapordfører og udviklingsordfører, varetages kirkeordførerskabet i stedet af politisk ordfører Carolina Magdalene Maier.

I Ateistisk Selskab er mangeårigt medlem Christian Thostrup Møller-Jensen blevet konstitueret formand frem til næste generalforsamling i april.

Ateistisk Selskab står blandt andet bag hjemmesiden udmeldelse.dk, der hjælper danskerne til en "nem, sikker og gratis udmeldelse af folkekirken".

/ritzau/