Kofods afløser i EU vil kæmpe mod social dumping

Socialdemokratiets nye medlem af Europa-Parlamentet bliver Marianne Vind, som afløser Jeppe Kofod.

Marianne Vind, der er næstformand i HK/Privat, er klar til at indtage det sæde i Europa-Parlamentet, som Jeppe Kofod (S) efterlader sig.

Vinds rolle som førstesuppleant bliver aktuel, da Kofod er udpeget til posten som ny udenrigsminister i den socialdemokratiske regering.

Den kommende parlamentariker har tilbragt mange år i den danske fagbevægelse, hvor hun siden 2011 har været næstformand i HK/Privat.

»I EU vil jeg løfte kampen mod social dumping, sætte danske fingeraftryk på arbejdsmiljølovgivningen, og sige fra over for forsøgene på at indføre en lovbestemt mindsteløn på tværs af EU,« siger hun i en pressemeddelelse.

Næstformanden får rosende ord med på vejen fra sin HK/Privats formand, Simon Tøgern, der er glad og stolt på hendes vegne.

»Europa-Parlamentet er en vigtig partner for os i fagbevægelsen, når vi arbejder for at sikre ordentlige forhold,« siger han i en pressemeddelelse.

Marianne Vind var opstillet som nummer fire på Socialdemokratiets liste til Europa-Parlamentet.

Men trods sine 27.396 personlige stemmer blev hun ikke tildelt en post, da vælgerne havde talt ved valget 26. maj i år.

Jeppe Kofod har siddet i EU-Parlamentet siden 2014, hvor han blev valgt ind med omkring 170.000 stemmer.

26. maj blev han som partiets ubestridte største stemmesluger genvalgt til EU-Parlamentet, som han nu forlader.

Christel Schaldemose, der fik næstflest stemmer blandt de socialdemokratiske kandidater, overtager posten som delegationsformand for de danske socialdemokrater.

/ritzau/